Att ha lite koll på sin vardag

Jag är en person som älskar listor, jag gör listor för allt och innan hade jag dem utspridda i hela huset på något papper eller block någonstans, så det hände ju att jag var tvungen att göra om samma lista ett antal gånger innan jag slutfört det som stod där.
Min man har fått lära sig att leva med mina listor och nu efter 10 års äktenskap börjar han också bli vän med dem och han har insett att när jag har mina listor är jag mer balanserad och harmonisk.
Jag fick mig en ny iPod i julklapp av honom för att kunna ha alla mina listor på samma ställe.

Jag tycker att med mina listor får jag mer koll på vardagen och behöver inte vara rädd att missa saker.
Jag fick ett tips av en bekant på hennes blogg att ta en speciell bok och skriva ner saker du måste göra med färgglada pennor, då blir det roligare att ta fram den och titta i den.
Jag har gjort en sådan bok som jag använder när jag känner för det och inte nåt tvångsmässigt som måste användas varje dag. Om det blir en stress över det hoppar jag det den dagen. Det är så skönt att ha lite struktur på vardagen och får jag lite tid över ser jag om det finns nåt jag kan göra. Oftast är det sådant man ändå gör på dagen som finns i boken, men genom att skriva ner det känns det bra efter en dag då man kan se efter och inse att man faktiskt har gjort nåt, även om det känns som man bara burit på ett barn hela dagen eller varit ute i det vackra vädret.
Att man kan se tillbaka och säga till sig själv att det man har gjort är gott nog. Och vara stolt över att man gjort något.
Vissa dagar kanske jag bara orkar rings ett visst samtal, men det är då gott nog för mig den dagen och jag kan fortsätta på min lista en annan dag.
En vanlig dag kan se ut såhär.

20130107-132757.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *