Purjolök

Fick ett tips från en god vän att man kunde ha sina purjolökar i fönstret och att man sedan aldrig behövde köpa flera. Hennes granne hade gjort detta och hon hade inte köpt purjolök på 15 år. Detta var jag tvungen att prova, vi gör åt med mycket purjolök i vår familj.

Jag köpte en ny purjolök och skar av den nedre delen mellan 10-15 cm och satte den i vatten.
Redan efter några dagar hade den växt en del och nu när det går 10 dagar är den jättelång och snart redo att beskäras på nytt. Den nedre bilden blev lite mörk, men  jag hoppas att det syns att den har vuxit.
Det ska bli spännande att se hur det går och om den växer lika mycket när man skurit av den fler gånger. Vi ska sätta flera nu och sedan köpa nya varje vecka tills man får in dem på ett rullande schema och att de växer i olika takt så att man alltid har färsk purjolök hemma.
Prova själv och hör av dig så får jag se hur era ser ut.

 

 

Första dagen

En vecka

Tio dagar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *