Några små kjolar

Det roliga med en liten tjej är att man kan sy kläder åt dem. Visst kan man det till pojkar också, men det är extra roligt med små kjolar och klänningar.
Amanda har vuxit ur sina klänningar, så jag tänkte sy några egna, men jag började med att göra några kjolar. Ofta har man färgglada tröjor eller bodysar och det är synd att man då gömmer dem bakom en klänning, så jag började med kjolar. Amanda älskade dem och ville ta på sig alla tre samtidigt.
Det var första gången jag använde mudd, men det blev bra i slutändan, men det tog ett tag och några sprättningar innan de satt på plats. Jag blev förälskade i dessa tyger när jag var på Skroten. De har så många roliga tyger där så det är bara att välja och vraka bland hyllorna, till ett otroligt bra pris.
Den understa kjolen är superskrynklig, jag vet det, men Amanda skulle ha den på sig hela tiden, så jag fick ta dem ur händerna på henne och skynda mig att ta kort, innan hon hann fram och tog den igen.
Alla är sydda på fri hand, så de är lite olika i formen, tur de är så små att det inte behöver vara figursytt.

En blommig sommarkjol

Molnkjol

 

En skrynklig kjol

 

 

One Response to Några små kjolar

  • Stina:

    DU ÄR SÅ DUKTIG!!

    Molnkjolen ser ut som en äkta Me&I-kjol ju. =) Clara och Jonathan har faktiskt gardiner i det tyget, fast inte brunt utan mörklila resp. mörkblått. Jag gillar det tyget. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *