Muffins

Aron och Alice ville baka muffins med olika färger. Alice ville ha gröna och Aron blåa. Det bästa med allt var att få slicka skålen och det syntes lång väg vad de hade gjort. Tyvärr syns inte färgerna så bra men deras tungor var verkligen färgade.
Jag tycker det är så smidigt att baka muffins för det går snabbt och enkelt, så barnen kan baka det själva.

 

Busiga färgglada ungar

Färdiga muffins

MUFFINS ca 15 st

100g smält smör
2 ägg –
2 dl socker – blandas
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver

Häll i formar ca 2/3 av formen för att de inte ska flyta över
200 grader i ca 10-12 minuter

Om man vill kan man göra enkel glasyr med florsocker och lite vatten till man fått önskad konsistens på den, ha i lite färg och bred på muffinsarna och dekorera med strössel. En lite festligare muffins

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *