Att vara tacksam för det lilla!

Just nu har jag drabbats av en dunderförkyldning. Jag kan inte komma på sist jag var så här sjuk.
Jag har fått ärva ögoninflammationen som Amanda hade förra veckan, huvudvärk som gör allt för att försöka spränga den lilla hjärna jag har kvar efter allt snytande. Öroninflammationen kom smygande igår och hela natten har jag vankat av och an för att få värken att försvinna, vilket inte hjälpte, så dagen har jag tillbringat hos mina  föräldrar i horisontalt läge med massa mediciner i örat, som gör så fruktansvärt ont, nu väntar jag på att det ska värka hål, då kan jag garantera att smärtan försvinner, men vägen dit är inte kul. Jag har även hostat så förskräckligt mycket och knappt kunnat få ner något för den svullna halsen.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta just nu, för allt gör bara så ont, men ibland ska det ju kännas att man lever. Det finns ändå mycket att vara tacksam över. Allt under axelhöjd mår bra, så jag får vara tacksam för det lilla.

Tyvärr har det inte blivit så mycket pysslande på sistone  som ni förstår, för den lilla tid jag får över måste jag använda för att återhämta mig. Jag håller på att virka barbapappafamiljen och garnet ligger bredvid mig i soffan, men orken är borta. Det kommer finnas tid till det också.

Jag har så mycket att vara tacksam för i mitt liv. Ibland leker vi tacksamhetsleken hemma och vi kastar då en ärtpåse till varandra och säger saker som vi är tacksamma för. Det är väldigt roligt och intressant vad barnen är tacksamma för. Vi har skrivit ner det mesta som vi har sagt och satt upp det på ytterdörren så att vi kan bli påminda om det varje dag. Ute i världen finns det så mycket ont och det känns skönt att vi som familj kan känna oss trygga och ha varandra och kunna vara tacksam över det vi har. Att inte ta allt förgivet. Det är ett bra  tips till andra, att göra en tacksamhetslista som man sätter upp i hemmet där alla kan se det. Kommer man på mer är det bara att skriva upp det.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *