En bedårande liten påskkärring

Morgonen började bra med att Aron kom ner 5 .50 med ett brev som han hade skrivit och som han ville att jag skulle läsa. Tack o lov fick jag honom att gå upp i sitt rum och göra lite fler brev. Något senare var alla i familjen uppe och på väg till årets obligatoriska äggapickning. Barnen hade flitigt målat sina ägg på morgonen. Amanda var naturligtvis utklädd till en liten påskkärring och hon var en bedårande sådan. Klockan 8 var alla samlade och tävlingen kunde börja. Barnens ägg höll sig ganska länge men tillslut fick även de ge med sig. Då väntade en god frukost tillsammans och det fanns nybakat norrländsk tunnbröd som några hade bakat från 3.30 i morse, de var supergoda.

Vi åkte sedan hem och försökte få Amanda att sova, utan att lyckas naturligtvis, tänk att allt alltid ska krångla när man verkligen behöver det. Medan vi väntade på att hon skulle somna passade vi på att lyfta på hönan och smaka årets påskgodis. Jag är uppvuxen med dessa  hönor och naturligtvis var vi tvungna att köpa en till oss också. Nåväl, vid lunch åkte vi hem till mina föräldrar för att äta påskmiddag. Hela släkten var samlad och vi hade en god stund tillsammans med mycket mat, dricka och prat. Barnen gick på äggjakt ute i snön medan vi vuxna stannade kvar inne i värmen och åt lite godis ur godishönan.
Trötta men glad for vi hemåt och tog det lugnt.

Det är så härligt att fira påsk och varför vi egentligen firar den. Ibland tror jag att vi glömmer bort den riktiga anledningen till varför påsken finns, men jag är glad att den har en central roll i mitt liv. Jesus dog och uppstod och han lever idag.

 

 

En bedårande liten påskkärring

Den obligatoriska godishönan

One Response to En bedårande liten påskkärring

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *