En liten olycka

För några veckor sedan råkade Kim skära sig när han och pojkarna var ute och skulle göra upp eld för att grilla korv. Jag hade precis lagt mig för att vila när dörren öppnas och Kim ropar att jag måste komma fort, De sekunderna innan kan hann fram såg jag framför mig hur han höll i ett av barnen som hade ramlat in i elden, men kunde andas ut, det var ”bara” Kim som var skadad. Han hade handen högt över huvudet och bad mig hämta en trasa tt hälla om det blödande såret. Han hade tack o lov stasat av armen med sitt skärp. Det blödde mycket kan jag säga och det var stora blodspår från vår trappa in i skogen. Där det hände såg tydligen ut som en brottsplats med blod överallt, det ser ju värre ut i snö också. Han hade fattat vad som hänt och dragit åt hårt om armen och förklara för pojkarna att de var tvugna att gå hem och att Aron fick bära väskan.

Vi åkte snabbt in till akuten, släppte bara av barnen snabbt hos mina föräldrar som bor på vägen in till sjukhuset. Tack o lov kom vi in med detsamma. Kim insåg att det förmodligen behövde sys, men han förklarade att han skulle jobba imorgon. Läkaren sa att det kommer han inte kunna göra. Kim sa då att han kunde byta med fredag då han var föräldraledig. Läkaren förklarade att de var tvungna att operera och att det sedan skulle bli 6 veckor med gips, så han skulle bli sjukskriven. Han hade skurit av senan till ett av fingrarna och skurit in i  ledkapseln ända intill benet. Han kommer dock att få tillbaka all rörlighet i fingret och kunna fortsätta spela piano.

Så de senaste veckorna har jag varit taxi åt honom och fått köra honom överallt. Tur i oturen ska man väl säga. Han har haft det lite jobbigt eftersom han är vänsterhänt och den handen nu är i ett stort paket. Man kan säga att jag haft 4 barn den senaste tiden som ska duschas, kläs, matas och ha hjälp med det mesta. Det ska bli skönt att få tillbaka honom om några veckor.

 

Ett litet sår

 

Handen i gips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *