Mr Scott

Eftersom vi fick in möss i vårt förråd tyckte vi att det var bäst att skaffa katt. Till sommaren kanske han är tillräckligt stor för att jaga.
Det blev denhär lilla kissen som fick flytta in i vårt hem. Han fick namnet Mr Scott, men vi kallar honom bara Scott hemma. Första dagen lade han sig bara ner på mattan bland pågående bajsbyte med tillhörande skrik, galna pojkar som hoppade omkring och lekte tjuv och polis och han brydde sig inte om oljudet, utan somnade tryggt mitt ibland detta kaos. Skönt att se trygghet hos en så liten varelse. Han kom snabbt in i familjen och njuter av att snön är borta så att han kan vara ute, utan att bli blöt om tassarna. Barnen tycker det är roligt med katt och de leker med honom så mycket de kan. De springer fram och tillbaka i huset med ett snöre efter sig och katten inte långt ifrån. En busig katt är han och livlig och ofta får vi ta ner honom från gardiner och hyllor, där han kommer upp men inte vet hur han ska ta sig ner. Han pratar väldigt mycket och är sällskapssjuk, men det är bara mysigt och man vaknar ibland av att man har en katt som ligger på samma kudde eller som ligger på magen.
De vi köpte honom av tror att han har Siames i sig, detta av att han pratar väldigt mycket, enorma öron utan hår och en lååång smal svans. Kanske han växer i dem, vi får väl se.

 

Mr Scott "Scott"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *