Fudge

Ingen jul utan fudge.!

Får jag bara detta är jag nöjd. När man tar en bit och stoppar i munnen smälter den och man kan njuta länge av en bit. Att bara sluta ögonen och låta sinnena ta över när man lägger den på tungan. Först biten varje år är en speciell upplevelse.

Från att jag var liten älskade vi att få ta smulorna från plåten från att man skurit den i bitar, ju mer smulor, desto godare fudge. Det blir många satser varje jul, för de går åt som smör. Vi skickade en omgång till Teddy som är på mission i London. Som sagt ingen jul utan fudge så det är klart att han också ska få då.

 

Hemmagjord fudge

2 dl grädde
3 dl socker
3 msk smör
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Koka allt tills man kan göra kulprov.
Häll i hackad mandel och häll upp på en plåt.
Låt svalna. Skär upp och njut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *