Dekorera pepparkakor

Eftersom jag inte hittade tid till att baka egna pepparkakor i år, blev det köpta istället. Barnen tycker det är så roligt att få dekorera pepparkakor med glasyr, strössel och smarties. De kan hålla på länge med att göra olika figurer eller bara försöka få med så mycket glasyr som möjligt på varje pepparkaka. Ibland måste de ta en paus säger de, för det är ansträngande att dekorera pepparkakor. Det går åt många burkar pepparkakor under julens gång och de kan göra det lite varje dag om de vill. Vi har alla dekorerade pepparkakor i en gammal plåtburk i skåpet och det är alltid lika roligt att ta fram den för att välja ut vilken man villa ha. Barnen har ofta beslutsångest för vilka de ska äta. Tänk vilket härligt problem!

Amanda tyckte det verkade roligt, men jag  tyckte hon var för liten för att göra egna, men hon skulle prompt vara med och försökte göra allt för att få i sig lite smakprov på glasyren i alla fall. Innan vi var färdiga hade hon glasyr i hela ansiktet, men hon var lika glad för det, kanske kände hon sig delaktig i dekorerandet tillslut ändå.

Vill också vara med

 

En omgång pepparkakor

Närbild på Arons clown. Kolla in ögonbrynen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *