Trött mamma

Jag känner mig så trött, alla mina krafter är liksom utsugna och jag känner att jag måste göra nåt åt det, men vet inte hur jag ska göra. Säkert gör sömnbristen sin del, men ibland känner jag att jag får panik och håller på att bli tokig. Man känner sig som om man är den enda i universum som känner så här, för det är inget man pratar om. Det är som om det är tabu att känna sig trött och sliten som mamma och att man inte orkar.

Aron är 6 år och William 4 år och deras trotsperioder fungerar inte så bra ihop, utan krockar för det mesta. Det är nya regler som bestäms av Aron, men kan snart ändras och om Wille inte följer dem precis till punkt och pricka bryter det ut ett krig och det är mycket gråt och skrik. Det är verkligen sant det andra säger att 6 -åringen är som en tyken liten tonåring, för det stämmer in på Aron och ibland blir vi tokiga på honom.
William är så känslig att om man säger nej börjar han gråta. Säger man att han ska sitta still när han ska äta, äter han inte för vi har ju sagt att han måste sitta still och då kan han ju inte äta.. Jag sliter mitt hår ibland, men vet att det går över.
Några säger den ljuvliga 5-åringen, vem vet det kanske stämmer.
Amanda som nu är 5 månader håller på att få tänder samtidigt som hon försöker lära sig att krypa och sitta upp och dessa utvecklingar gör att hon sover inte på nätterna och jag kan inte lämna henne en sekund, för då får hon panik. Ingen får ta henne om jag finns i rummet, och hon blir utom sig om hon inte kan se mig. Så mina dagar går ut på att bära henne eller vara åtminstone en meter inom räckhåll för henne och samtidigt försöka förhindra att tredje världskriget bryter ut.

Jag älskar mina barn och att vara mamma och skulle inte vilja ha det på något annat sätt, men  ibland har jag bara lust att bara ta en paus från att vara mamma. Att bara få vara för mig själv och göra något för  min egen skull, utan att alltid behöva tänka på alla andra..Att bara få sitta och pyssla några timmar (eller många timmar)utan att bli störd varannan minut. Att få låta inspirationen flöda och att man känner att man inte har någon tidspress, utan kan sitta hur långe man vill. eller tänk att bara få krypa ner i ett varmt bad med massa tända ljus och en bra bok. Där skulle jag kunna ligga i timmar.

 

One Response to Trött mamma

  • De flesta känner nog igen sig i det du beskriver om att vara mamma till små barn även om man som du säger kanske inte alltid pratar så mycket om det.

    Det där du skriver om alldeles egen tid är jätteviktigt. Se till att du får det och njut av varje sekund. Vissa kan inte släppa tanken på hur det går för barnen medan de försöker göra något själva och då förstörs ju hela den tiden egentligen. Man behöver verkligen vara annat också än mamma ibland, även om det såklart också är underbart med barnen. 🙂

    Ta hand om dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *