Julkickofff

Igår kväll hade vi familjens årliga julkickoff då vi träffas hela familjen och sjunger julsånger, dricker glögg och umgås. Jag tycker att det är ett härligt sätt att sparka in julen på. Hela släkten är med och alla sjunger, stora som små. Aron ville prompt sjunga solo, så med pappa vid pianot sjöng han ”Adventstid” för oss och gammelfarmor rördes ganska snabbt till tårar.
Kvällen fortlöpte med sång och musik, våra sånghäften bläddrades det frenetiskt i och efter ett tag kom vi på att vi hade två olika häften där sångerna inte var samma, ibland var även texterna olika och vi skrattade gott när någon ”sjöng fel”, vem hade den rätta texten egentligen? Inför nästa år måste vi nog uppgradera våra häften.

Kim släppte loss bland tangenter och noter och stormtrivdes.

Barnen sjöng med eller sprang omkring, enda missödet var när lillkusinen fastnade i dörren med sina fingrar, men det gick snabbt över när han skulle ta en godis från godisskålen.

En helmysig kväll som fick julkänslan att svämma över och jag blev verkligen på julhumör. Tack vare snön som ligger som ett tunt täcke över marken känns det att snart är det faktiskt jul. Kan ni tänka er det?
Jag tycker att det är ett underbart sätt att börja julen på, med sång och musik. Ser fram emot det varje år.

Nu är det jul igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *