Amanda 1 år

Min lilla tjej fyller 1 år idag. Det känns som om det var igår vi var på förlossningen. Tiden har gått så otroligt fort. Hon tar små stapplande steg framåt och innan vi vet ordet av det kommer hon springa omkring som ett yrväder. Dock tar hon sig hellre fram krypandes eller gåendes på knä, det ser så roligt ut, men ändå så naturligt.

Jag tänkte att jag skulle försöka att göra en tårta till henne. Amanda älskar att läsa om djur, så jag tänkte att det måste vara djur med. Det finns en fluga som bor i vårt kök och Amanda älskar denna irriterande varelse, hon pekar och tjuter och låter när den kommer i närheten. Den brukar sitta och titta på när hon äter och hon tycker verkligen om den, så jag var ju bara tvungen att ha med flugor på tårtan. Sagt och gjort, när jag höll på att fylla den var det ett svagt ögonblick då jag inte visste hur jag skulle få ihop det till att bli en tårta, den blev lite högre än vad jag hade tänk, men med mycket vilja och lite våld, så blev den klar och jag blev mycket nöjd över den. Det är ändå den första tårtan som jag har gjort. Det var lite pillrigt att göra de små humlorna och ögonen på flugorna, men det var ändå kul.

Eftersom hon älskar sin fluga så mycket, tänkte jag att hon skulle få sig en egen fluga, så jag satte mig ner och virkade en och hann bli klar med den i morse så hon fick den. Tyckte den blev helt ok, kanske inget man tänker på i första hand.

Hela släkten kom och vi sjöng för Amanda och Kim som fyller år om några dagar, Amanda tyckte det var lite läskigt och hon blev blyg för alla, men tyckte inte det var så hemska att hon började gråta, som många andra små barn, när 17 personer hurrade. Hon fick massa böcker, kläder och leksaker, alltid bra. Jag har ju bara pojksaker, så jag hade önskat mig lite tjejigare saker.

Hela släkten hade gått ihop och köpt en häck till framsidan på vårt hus, det var det jag och mamma hade varit och köpt häromdagen. Han blev jätteglad och i presenten ingick det naturligtvis uppsättning, så alla männen var ute och grävde ner den. Den blev jättefin och kommer rama in huset på ett mycket snyggt sätt. Jag hade också köpt stora svarta krukor som vi ska ha vid ingången av häcken.

Amanda lekte med sin lillkusin, eller ja hon är två månader yngre men är både längre och tyngre än Amanda.
Jag är nöjd med dagen och vet att jag kommer sova extra gott inatt när jag har varit spänd inför dagen, jag ville ju att den skulle bli bra för vår lilla tjej, eller Lillstrumpan som jag kallar henne. Vi upptäckte senare på kvällen att hon hade feber, det kan vara orsaken till att hennes busiga glada jag inte riktigt var framme under dagen, men hon tyckte nog det var roligt med så många där.

 

 

Amanda hjälper till att slicka vispen

 

 

 

Jag undrade hur jag skulle kunna få ihop detta till en tårta.

Färdig tårta

Lite blyg blev hon när vi sjöng för henne

Amanda och hennes lillkusin som är 2 månader yngre.

2 Responses to Amanda 1 år

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *