Bokmärken

Jag älskar att läsa böcker och har ofta stött på problemet att jag måste lägga undan boken och hittar inget att lägga mellan sidorna för att komma ihåg vart jag är ( Att göra hundöron i böcker är förbjudet i mitt bibliotek) Säkert finns många med samma problem.
Jag gjorde några olika bokmärken som man kan ge bort till någon som läser, vilket borde vara de flesta.
Ormen är min favorit och ska vara med mina böcker, de andra ska jag ge bort.
Ormen är målad på ett mönstrat papper och sedan har jag klippt i dubbelt mönstrat papper, det viktigaste är spiralen så att den går att fästa på en sida, gör en tunga och limma fast mellan papperna och klipp ut ögon. Denna ide är från Skapligtenkelt.se, en underbar sida med mycket ideer till enkelt pyssel.
Bokmärket längst ut och i mitten har magnet på sig så att den sitter fast på sidan.
Längst till vänster är det ett mönstrat papper som är fastlimmat på ett tjockare papper och med en bit band längst ner.
Jag testade att bara göra en spiral, och det fungerade, men jag tror att den ska vara lite längre, så att den inte riskerar att ramla ur boken om någon stöter till den.

Låt fantasin flöda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *