Egengjorda spel

Att göra egna spel är väldigt enkelt och det går fort att göra. Gör ett eget memory med bilder på alla i familjen, skriv ut bilder från nätet eller måla egna. Klistra på ett tjockare papper, laminera för att de ska hålla bättre, tänk då bara att man måste runda hörnen på korten för att barnen inte ska skära sig på dem.
Ett lära- känna- spel är en uppskattad present eller till familjen eller någon man träffat nyligen. Dra ett kort och svara på frågan. Iden har jag fått från spelet Ungame, men jag har gjort egna frågor och fler ämnen. Man kan dra några kort då och då, även om man varit gifta länge lär man känna varandra lite bättre och kanske får veta hur den respektive tycker och tänker i vissa frågor.
Till Aron har jag gjort ett spel med 4 bilder och man ska komma på saker som gör att de passar ihop, skillnader, likheter, vilken ska bort, det gäller bara att se och komma på, det finns inget rätt eller fel. Aron älskar att göra sådant med ord och byta ut bokstäver för att bilda nya ord. Jag hoppas han kommer tycka om det. Hela familjen kan spela det, som vuxen kan man ju gå längre med bilderna och försöka komma på olika kopplingar, som sagt det finns inget rätt eller fel.

Memory

Ta ett kort och svara

Hur tänker du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *