Hallonmarängsmörkräm

Jag gjorde 10 satser av Hallonmarängsmörkräm till ett bröllop som är om några dagar. Det tog sin lilla tid och krånglade naturligtvis, men så gott det blev.

Hallonmarängsmörkräm
6 st stora äggvitor
3,5 dl socker
375 g smör (osaltat), rumstempererat och skuret i kuber
150 g hallon, (puréa och sila bort kärnorna)

Mängden smörkräm räcker till tre lager fyllning samt till att täcka och spritsa en 12 cm tårta. Vill man inte spritsa tårtan kan man minska lite på mängden.

Gör såhär:
1. Vispa samman äggvitor och socker i en värmetålig skål, placerad över ett vattenbad. Fortsätt vispa tills blandningen uppnår en temperatur av 60-65ºC (sockret ska ha smält).
2. Ta bort skålen från värmen.
3. Vispa nu kontinuerligt tills marängsmeten är rumstempererad (10-15 min), jag brukar låta min Kitchen Aid göra jobbet men det går lika bra med en vanlig elvisp. Smeten ska vara vit och härligt fluffig!
4. Nu är det dags för smöret att göra entré. Tillsätt kuberna, ett par i taget, under fortsatt vispning. Fortsätt sedan vispa tills allt gått ihop.
5. I det här läget kan smörkrämen skära sig om smörets temperatur inte är precis rätt- om detta händer går det lätt att lösa (även om det kan se och kännas hopplöst)! Är blandningen för varm ställer du in skålen i kylen en stund, för att sedan vispa upp den igen. Om blandningen istället skulle vara för kall kan du värma den försiktigt över ett vattenbad och sedan vispa igen. Ge inte upp!
6. Häll nu i hallonpurén, lite i taget så att det blir ordentligt blandat. Du kan även tillsätta lite rosa färg nu om du vill ha starkare färg på din frosting! Jag tycker att smaken blir bra när man bara använder färska hallon men vill man ha en mer framträdande hallonsmak kan man nu även tillsätta lite hallonessens.

Receptet är från sugarmesweet.blogg.se

(null)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *