Red velvet muffins

Red velvet cupcake 12 st

60 g osaltat smör, rumstempererat
150 g socker
1 ägg
10 g kakao
1 1/2 tsk röd hushållsfärg
1/2 tsk vaniljessens
1 1/4 dl filmjölk
150 g mjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk vitvinsvinäger

Vispa smör och socker poröst.
Blanda i ägget.
Blanda kakao, vanilj o röd hushållsfärg till en mörk massa.
Blanda i det i smörblandningen. Rör ordentligt.
Blanda i hälften av filmjölken, blanda.
Häll i hälften av mjölet. Blanda
Ha i resten av filmjölken o mjölet. Blanda ordentligt. Ta ner från kanterna.
Vispa ner saltet, bikarbonaten o vinägern på låg hastighet.
Höj hastigheten och vispa på hög hastighet i några minuter.

Häll i 2/3 av formarna och grädda i 20-25 minuter i 175 grader.

Låt svalna helt.

Färskostglasyr

300 g florsocker
50 g osaltat smör
125 g naturell färskost

Vispa ihop florsocker och smör med elvisp.
Tillsätt färskosten.
Vispa i 5 minuter.
Inte längre för då kan den bli lös och rinnig.

Posted using Tinydesk blog system app

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *