Corndog

Jag har ibland funderat på hur corndogs smakar. I filmer äter de ju alltid detta, så det måste vara ganska gott.
vi testade att göra dem och jag tyckte att de var sådär om jag ska vara ärlig.
jag får göra om dem och minska på sockret, tyckte det var alldeles för söta som mat. Kanske kan man utesluta det helt, då majsmjölet är väldigt sött.

Barnen tyckte att det var gott, så det kommer nog bli någon mer gång,

10 grillkorvar
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl majsmjöl
2 msk socker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2,5 dl mjölk
1 ägg
olja till fritering
Till servering:
ev 10 grillspett
Senap och ketchup eller chilisås

Hetta upp oljan till ca 170 grader i en tjockbottnad, vid kastrull eller en fritös. Torka korvarna väl med hushållspapper, annars fäster inte smeten.
Blanda alla torra ingredienser, vispa ned ägg och mjölk. Rör om till en jämn smet. Doppa korvarna i smeten (se till att de blir täckta runt om) och ploppa ned dem, några i taget i den heta oljan.
Fritera korvarna gyllenbruna och frasiga, det tar 3-4 minuter. Vänd dem efter hand så att de får jämn färg runt om. Trä eventuellt upp de färdiga majshundarna på spett och servera med senap och ketchup eller chilisås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *