Cocosbollar

Dessa cocosbollar gjorde min pappa ofta som hemaftonsgodis.
De blir så luftiga att man lätt tar några extra.

4 1/2 dl socker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 1/2 dl kallt vatten
1 1/2 msk gelatinpulver
1 1/2 dl kokhett vatten

5 dl cocos
1 msk kakao

Blanda socker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en skål.
Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet.
Häll i det i sockerblandningen.

Vispa med elvisp 30 minuter till en pösig smet.

Blanda cocos o kakao och häll det i botten på en plåt 20*30 cm.

Häll i smeten. Strö över ett lager cocos.

Låt smeten stå kallt tills den stelnat.
Skär i bitar och doppa snittytorna i cocoset.
Förvara dem svalt.

Ät och njut!

De går att frysa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *