Mandelköttbullar

I julas testade jag att göra dessa mandelköttbullar och de blev jättegoda.
Jag kommer definitivt göra dem fler gånger.

Vegetariska julmandelbollar
Vegetariskt alternativ till traditionella köttbullar i både smak och konsistens. Vi utmanar inbitna köttätare att ge dessa en chans på julbordet i år!

Ingredienser
150 g Sötmandel eller
150 g Mandelmjöl
1½ dl finriven ost, förslagsvis Västerbottenost
1½ dl ströbröd
¼ gul lök finhackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
2 msk vatten
Till kokning:
1 liter vatten
2 st Grönsaksbuljongtärning
Till stekning:
smör och olja
Så här gör du

Riv eller mixa mandeln fint
Riv osten på den fina sidan av rivjärnet
Finhacka löken.
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Ta lite neutral olja på händerna och rulla små bollar.
En rågad tesked räcker till varje boll för de sväller vid kokningen sedan.
Koka upp 1 liter vatten och två grönsaksbuljongtärningar.
Lägg i bollarna och låt småkoka/sjuda i 6-7 minuter.
Ta upp dem och låt rinna av i ett durkslag.
Stek dem sedan gyllene i en stekpanna med lite smör och olja.

Vill man ha dem på julbordet så gör dem med fördel dagen innan och spar stekningen till aktuell dag.

20140102-170226.jpg

One Response to Mandelköttbullar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *