Grissini

Här kommer receptet på de brödpinnar eller grissini som de heter som jag brukar göra.

 

ca 60 st

1 pkt jäst
2 tsk salt
1 msk socker
3 dl ljummet vatten
3/4 dl olja
2 äggvitor lätt vispade
ca 1 liter mjöl

Smula ner jästen i en bunke och häll i socker, salt och lite av vattnet.
häll sedan i oljan, resten av vattnet och äggvitorna.
Häll i mjölet under omrörning rill en fast deg.
Jäs 1 ½ timme.
Ta hälften av degen och ställ in resten i kylskåpet, så degen inte jäser mer.
dela degen i små bitar och rulla till smala stänger, ungefär som blyertspennor.
Pensla med vatten och ställ in i ugnen 25-30 minuter 175 grader.
Förvara dem i en tät burk.

Gör många, de går åt kan jag lova och är beroendeframkallande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *