Cheesecake

En tradition vi haft i vår familj när jag var liten är att på vår födelsedag har fått en egen cheesecake, så det var speciellt att få en alldeles egen och själv bestämma vem som fick smaka eller om man ville ha den för sig själv.
Nu gör jag alltid min egen, men bara fortfarande till min födelsedag, och jag ser fram emot det varje år. Det är min favoritkaka och eftersom jag bara äter den en gång om året kan jag verkligen njuta av den. För mig är den speciell!

 

 

 

Cheesecake

200 g digestivekex
3/4 dl socker
100g smält smör
450g Philadelphiaost
3 dl socker
2 ägg
2 dl creme fraishe
1 tsk vaniljsocker

Rör kexen i mixen, blanda i socker och smält smör.
Lägges i smord form.Tryckes i hop väl i botten och upp på kanterna, ca 1 cm från kanten.
Arbeta samman osten,socker, vaniljsocker,ägg och en ”dutt” kanel. Rör till jämn smet. Häll i formen.
Grädda ca 1 timme på översta fasen i ugnen 175 grader.
Blanda creme fraishe och vaniljsocher och bred på den KALLA kakan.
Ställ in i kylskåp.
Godast efter 12 timmar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *