En annorlunda dag

Jag är så glad för den svenska sjukvården. Jag känner att jag blivit bra bemött och fått det jag behövt.
I lördags vaknade jag med magsmärta som bara blev värre och den vandrade ner mot höger sida och jag misstänkte att det kunde vara blindtarmen som spökade.
Vi ringde 1177 och de tyckte att vi skulle åka in.
Väl inne kom vi snabbt in på ett rum och jag fick berätta hur jag mådde och de tog massa prover på mig.
Läkaren frågade om jag ville ha något smärtstillande, men jag sa att jag skulle försöka hålla ut.
5 minuter senare kom sköterskan in med morfin som läkaren tyckte jag skulle ha. Då tackar man inte nej och man måste ju inte ha ont i onödan.
Morfinet gav effekt kan jag lova, visst smärtan blev lite mindre, men jag blev så otroligt yr och kunde knappt gå. Allt bara snurrade och jag var tvungen att blunda hela tiden för att inte må illa av allt snurrande.
Kim var tvungen att åka hem efter en stund för att hämta barnen som varit hos min syster.
Jag blev sedan skickad på ultraljud och det är ett läskigt snurrande rör man ska igenom och kontrastvätskan man får är spännande, det känns som man kissar på sig
Det blev sedan en slumrande väntan innan det var dags för nästa undersökning som inte var kul, men som man tydligen gör på kvinnor med magsmärta, nämligen gynundersökning och en ingående sådan, inte kul i vanliga fall och ännu mindre roligt när man har så ont och inte kommer upp i den underbara stolen.
Jag blev sedan inlagd på KAVA för observation under natten.
Smärtan började tillta och dum som jag är skulle jag försöka hålla mig utan att säga till om mer smärtstillande, men när klockan var 4 på natten och jag inte fått sova nästan något, var jag tvungen att ringa efter hjälp och läkaren konstaterar då att det blir operation för min del,eftersom det blivit sämre.
Mer morfin för min del och jag lyckades slumra en liten stund,tacka vet jag starka mediciner när de verkligen behövs.

20130624-212503.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *