Frukostbullar

Aron sov hos mina föräldrar i natt och Kim åkte till jobbet tidigt, så det var bara jag , Wille och Amanda hemma till frukost. Jag ställde mig och bakade frukostbullar i stekpannan till oss. Vi åt sen en mysfrukost med nybakt bröd, kokt ägg och Oboý. Wille älskar kokt ägg och blir överlycklig när han får äta det.
När jag var liten kommer jag ihåg att pappa stod och gjorde dessa bröd på lördagsmorgnarna. Jag vaknade ofta till doften av nybakat bröd och nybryggt te. Det är en tradition som jag har fört vidare till min familj. Ofta vaknar de till nybakat bröd på morgnarna, vilket Kim älskar. Jag är ju ofta uppe på nätterna med Amanda och ska ge henne mat, så då passar jag på att sätta en deg.
Jag älskar min assistent som jag använder flera gånger i veckan, det är så skönt att slippa knåda degen för hand. Utan den hade jag nog inte bakat lika mycket. Hittade den i mormor och morfars källare för några år sedan. Mormor hade fått den , men aldrig använt den, ibland är det nog svårt att lära gamla hundar sitta. Jag är tacksam för att hon inte ville ha den, för den stortrivs i mitt kök.

Dessa bröd är så goda och går väldigt fort att göra.
Jag lägger till receptet om det är någon som vill prova dem. Gör gärna ett inlägg om ni har gjort dem och vad ni tyckte om dem.

 

Frukostbullar i stekpannan

 

Frukostbröd i stekpannan

 

5 dl mjöl
1 msk bakpulver
1/4 tsk salt
1/4 dl sirap
1 msk apelsinmarmelad
2 ½ dl mjölk eller fil

Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt sirap, marmelad och fil/mjölk.
Knåda ihop till en deg.
Dela degen i 8-10 bullar. Platta till dem med handen.
Grädda i TORR stekpanna på låg värme. Vänd efter några minuter.
Dela bullarna och njut!

2 Responses to Frukostbullar

  • Nina:

    Vi gör dom! De är toppen när man inte har någon bra frukostmat hemma, eller man bara vill ha nybakt bröd SNABBT! Vi brukar använda vatten istället för mjölk/fil och ofta så ersätter jag lite av mjölet med havregryn. Gott, gott! 🙂

  • Ida:

    Ska prova nu..:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *