Monthly Archives: februari 2015

Familjens nya favoritmysmat

Jag testade att göra detta i fredags och det blev en hit.
Jag tog en barkis och skar i rutor nästan ända ner till botten.
Mellan varje ruta lade jag ost, basilika, purjolök och kryddor och sedan in i ugnen.
Sedan är det bara att dra loss saftiga fyrkanter.
Perfekt tillbehör eller bara äta som det är.

(null)

Bröllosrtårta och cupcake

Vi gjorde en bröllopstårta till några vänner i kyrkan.
Vi jobbar bra, jag och min syster och detta var den femte tårtan vi gör tillsammans.
Det är roligt och vi jobbar bra ihop.

Jag skulle även spritsa 250 cupcakes. Hade aldrig gjort det innan, men blev jättenöjd.

(null)

(null)

(null)

 

(null)

(null)

One bowl chocolate cupcake 18 st

Till bröllopet gjorde jag 250 st av dessa.

Blanda:
1 dl kakao
3,5 dl socker
3,5 dl mjöl
1,5 tsk bikarbonat
0,75 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,75 tsk salt

Lägg i :
2 ägg
1,5 dl hett vatten
1,5 dl mjölk
0,25 tsk vinäger
3 msk olja

180 grader i ca 15 minuter
De ska se kladdiga ut , men torra på stickan.

Saftiga och goda blir de.

(null)

Hallonmarängsmörkräm

Jag gjorde 10 satser av Hallonmarängsmörkräm till ett bröllop som är om några dagar. Det tog sin lilla tid och krånglade naturligtvis, men så gott det blev.

Hallonmarängsmörkräm
6 st stora äggvitor
3,5 dl socker
375 g smör (osaltat), rumstempererat och skuret i kuber
150 g hallon, (puréa och sila bort kärnorna)

Mängden smörkräm räcker till tre lager fyllning samt till att täcka och spritsa en 12 cm tårta. Vill man inte spritsa tårtan kan man minska lite på mängden.

Gör såhär:
1. Vispa samman äggvitor och socker i en värmetålig skål, placerad över ett vattenbad. Fortsätt vispa tills blandningen uppnår en temperatur av 60-65ºC (sockret ska ha smält).
2. Ta bort skålen från värmen.
3. Vispa nu kontinuerligt tills marängsmeten är rumstempererad (10-15 min), jag brukar låta min Kitchen Aid göra jobbet men det går lika bra med en vanlig elvisp. Smeten ska vara vit och härligt fluffig!
4. Nu är det dags för smöret att göra entré. Tillsätt kuberna, ett par i taget, under fortsatt vispning. Fortsätt sedan vispa tills allt gått ihop.
5. I det här läget kan smörkrämen skära sig om smörets temperatur inte är precis rätt- om detta händer går det lätt att lösa (även om det kan se och kännas hopplöst)! Är blandningen för varm ställer du in skålen i kylen en stund, för att sedan vispa upp den igen. Om blandningen istället skulle vara för kall kan du värma den försiktigt över ett vattenbad och sedan vispa igen. Ge inte upp!
6. Häll nu i hallonpurén, lite i taget så att det blir ordentligt blandat. Du kan även tillsätta lite rosa färg nu om du vill ha starkare färg på din frosting! Jag tycker att smaken blir bra när man bara använder färska hallon men vill man ha en mer framträdande hallonsmak kan man nu även tillsätta lite hallonessens.

Receptet är från sugarmesweet.blogg.se

(null)

En enkel sak

Jag gjorde en enkel lådbil till Amanda och den har hon lekt med hur mycket som helst.
Hon och mjukdjuren har åkt överallt.

(null)

Eget jordnötssmör

Testade att göra mitt eget jordnötssmör. Det blev jättegott och så lätt att göra.
Ta jordnötter och mixa i 10 minuter. Klart!

(null)

Ett bra knep

Ett bra knep för små händer när man ska äta tacos.
Ta en stor påsklämma och sätt längst ner så öppnar sig inte tacosen när de äter.

(null)

Tjejkväll

Min svägerska bjöd hem alla tjejer i familjen på en liten överraskningskväll.
Vi var alla mycket spända på vad hon hade hittat på.
Hon plockade fram detta !!
Vi är alla förälskade i serien och detta var ett spel som passade oss.
Med mycket prat, skratt och lite gott att äta blev det en jättetrevlig kväll som vi bestämde att vi skulle ta favorit i repris.

(null)

(null)

Klanen

Eftersom vi är en stor familj och många födelsedagar att hålla reda på gjorde jag en födelsedagstavla.
Lätt att lägga till och ta bort beroende på hur klanen förändras.

(null)

Ett roligt upplägg på mellanmål

Såg detta på Pinterest som jag bara var tvungen att testa, då vi älskar att dippa.
Jag tog en bit gurka och gjorde ett hål i mitten, inte ända ner bara.
I fyllde jag dip och skivade morotsstavar.
Ett gott, nyttigt och uppskattat mellanmål.

a href=”http://pysselmamma.se/wp-content/uploads/2015/02/IMG_1070.jpg”>(null)

En variant på pizzabullar

Jag testade att göra en ny variant av pizzabullar som blev jättegoda.

Först gjorde jag en vanlig pizzadeg som jag delade i två delar och kavlade ut dem till två lika stora fyrkanter.
På den ena lade jag skivade tomater. På tomaterna lade jag färsk basilika och mozzarella.
Sedan lade jag det andra utkavlade som ett lock. Tog ett glas och tryckte ut bullar med fyllning i ett.
Penslade med ägg och in i ugnen.
Snabbt och gott mellanmål eller framför tvn.

(null)