Monthly Archives: januari 2014

Förra årets böcker

Några böcker som jag läste förra året, men som jag glömde ta kort på.

20140107-152208.jpg

20140107-152216.jpg

20140107-152224.jpg

20140107-152234.jpg

20140107-152242.jpg

20140107-152250.jpg

20140107-152258.jpg

20140107-152305.jpg

20140107-152313.jpg

Lästa böcker

Här är några till lästa böcker

20140106-194200.jpg

20140106-194210.jpg

20140106-194218.jpg

Candy, Caramel & Chocolate Popcorn

Jag testade att göra dessa popcorn nu till jul och man kan säga att de var lätt beroendeframkallande.

Candy, Caramel & Chocolate Popcorn

Ingredienser

75 g smör
2 dl socker
1 pkt micropopcorn
50 mörk choklad
50-100 g smarties, non stop eller liknande
Strössel
Gör så här

Poppa popcorn enligt anvisningar på paketet.
Koka upp smör och socker i en kastrull på medelhög värme. Det ska bli en brun smet och det tar ca 5 min. Rör försiktigt under kokningen. Akta dock så att den inte bränns.
Ta av från värmen och rör smeten slät.
Blanda genast ner popcorn och rör snabbt om tills det är väl blandat.
Tillsätt godiset medan kolan fortfarande är kletig.
Bred ut popcornen på en bakpappersklädd plåt.
Smält chokladen i micron och häll över popcornen.
Strö lite strössel över popcornen.
Ställ in i kylen en stund så att chokladen stelnar något samt karamellen svalnar lite alternativt låt det stå framme någon timme.
Dela popcornenmixen i bitar.
Ät och njut!
Tips:

Tänk på att kolan är riktigt varm och håll alla fingrar borta när du blandar den med popcornen. Det gör riktigt ont att bränna sig 😉

Jag har testat både med och utan ringlad choklad överst, men med många barnfingrar var det bättre utan.

20140102-173252.jpg

En systerdate

I julklapp fick jag av min storasyster o hennes man, en date som var med taitema.
Vi började daten med taimassage med varma örter och olja. Spännande, då det var första gången jag fick annan massage.
Som massör själv, hade jag perioder då jag hade vissa funderingar vill jag lova.
Vi gick sedan ner på stan och åt taibuffe på en ny restaurang. Otroligt gott och lagom starkt. Vi satt länge och åt, pratade och njöt av att vara barnfria.
Det hela avslutades med en god efterrätt.

En rolig dag med min kära syster.

20140102-171122.jpg

20140102-171131.jpg

Mandelköttbullar

I julas testade jag att göra dessa mandelköttbullar och de blev jättegoda.
Jag kommer definitivt göra dem fler gånger.

Vegetariska julmandelbollar
Vegetariskt alternativ till traditionella köttbullar i både smak och konsistens. Vi utmanar inbitna köttätare att ge dessa en chans på julbordet i år!

Ingredienser
150 g Sötmandel eller
150 g Mandelmjöl
1½ dl finriven ost, förslagsvis Västerbottenost
1½ dl ströbröd
¼ gul lök finhackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
2 msk vatten
Till kokning:
1 liter vatten
2 st Grönsaksbuljongtärning
Till stekning:
smör och olja
Så här gör du

Riv eller mixa mandeln fint
Riv osten på den fina sidan av rivjärnet
Finhacka löken.
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Ta lite neutral olja på händerna och rulla små bollar.
En rågad tesked räcker till varje boll för de sväller vid kokningen sedan.
Koka upp 1 liter vatten och två grönsaksbuljongtärningar.
Lägg i bollarna och låt småkoka/sjuda i 6-7 minuter.
Ta upp dem och låt rinna av i ett durkslag.
Stek dem sedan gyllene i en stekpanna med lite smör och olja.

Vill man ha dem på julbordet så gör dem med fördel dagen innan och spar stekningen till aktuell dag.

20140102-170226.jpg

Julklapp till Amanda

Till Amanda hade jag virkat några kakor och annat gott som hon fick i julklapp.
En uppskattad julklapp vill jag lova och det lär bli en hel del till.
Det jag gav henne är sådant jag virkat på kvällarna i lugn och ro, så jag behövde inte stressa, utan gav henne det jag hunnit.

20140102-164032.jpg