Monthly Archives: januari 2013

En supergod smoothie

Dagens drink ser betydligt godare ut eller hur?
Ibland är det så gott att bara sitta och mysa framför tvn med en stor smoothie. Jag tycker om att få milkshake konsistens och lite krämigare, det tar då lite längre tid att dricka.

Dagens ingredienser
En frusen banan
En näve frusna jordgubbar
En halv avokado
Två dl multivitaminjuice
Lite linfrön

20130121-124620.jpg

Ett spel eller ett finger det är frågan

Aron kom ner och var jätteledsen och hade ont,men han ville först inte visa vad det var.
När han tillslut tog fram handen såg vi detta.
Han hade suttit fast ett bra tag för fingret var svullet och började få en underlig färg.
Vi försökte få av den med massa olika husmorsknep, men den satt där den satt och vad vi än gjorde förvärrade vi det bara.
Tillslut lyckades vi få av den, skivan gick tyvärr inte att rädda.
Naturligtvis var det favoritspelet, det slår ju aldrig fel.

20130118-193852.jpg

En resa börjar med första steget

Jag är en person som tycker om att spara på saker,papper,mm, för de kan ju vara bra att ha någon gång. Man vet ju aldrig.
Samma när jag är i tex Ullared, där köper jag alltid någon bra-att-ha-sak.
Nu när jag ändå skulle städa mitt pysselrum så funderade jag länge om jag skulle ta tag i alla mina lådor med papper,block,mappar som har legat där länge.
Jag tycker att det är jobbigt att slänga massa saker,men när man tänker efter kan man inte behålla alla barnens teckningar,recept man klippt ut, viktiga anteckningar som var aktuella för fem år sedan,gamla kalendrar i hopp om att kunna skriva ikapp min 10års dagbok,osv.
Nu har jag börjat och det har tagit emot att slänga endel saker men jag gör det i terapisyfte.
En första gallring är gjord i de första lådorna, bara sju lådor kvar, men resan börjar med första steget, sägs det ju och jag har tagit ett stapplande steg i rätt riktning.

20130118-185650.jpg

Dagens frukost

Dagens drink tog jag bild på och det är tur den smakar bättre än den ser ut.
Jag hade i groddat vete, avokado, apelsinjuice, linfrön och bladspenat.

20130110-113606.jpg

Smoothie

Dagens smoothie eller drink som vi säger här hemma innehöll detta
1 avokado
2 dl apelsinsaft
1 tsk linfrön
1 msk kokos
1 skiva färsk ananas
Bladspenat
1 dl mjölk pga av att det blev för tjockt

Först tänkte jag ta kort på den men den såg inte så aptitlig ut, snarare nåt man fått upp.

Barnen tycker om att göra och dricka dessa drycker och jag anser att de mättar mer än bara ett glas mjölk och en smörgås till frukost. Nu äter de smörgås och drink, inte varje dag för dem, men ibland så. Kul att kunna variera.

Igår innehöll drinken:
Frusen banan
Frysta jordgubbar
Mjölk
Apelsinjuice
Kokos
Havregryn
Ananas

Mycket omtyckt av barnen, jag ska försöka få ner lite mer groddat i. Måste bara starta nya groddar, men jag tror att det kan bli gott och ännu mer nyttigt.

Att ha lite koll på sin vardag

Jag är en person som älskar listor, jag gör listor för allt och innan hade jag dem utspridda i hela huset på något papper eller block någonstans, så det hände ju att jag var tvungen att göra om samma lista ett antal gånger innan jag slutfört det som stod där.
Min man har fått lära sig att leva med mina listor och nu efter 10 års äktenskap börjar han också bli vän med dem och han har insett att när jag har mina listor är jag mer balanserad och harmonisk.
Jag fick mig en ny iPod i julklapp av honom för att kunna ha alla mina listor på samma ställe.

Jag tycker att med mina listor får jag mer koll på vardagen och behöver inte vara rädd att missa saker.
Jag fick ett tips av en bekant på hennes blogg att ta en speciell bok och skriva ner saker du måste göra med färgglada pennor, då blir det roligare att ta fram den och titta i den.
Jag har gjort en sådan bok som jag använder när jag känner för det och inte nåt tvångsmässigt som måste användas varje dag. Om det blir en stress över det hoppar jag det den dagen. Det är så skönt att ha lite struktur på vardagen och får jag lite tid över ser jag om det finns nåt jag kan göra. Oftast är det sådant man ändå gör på dagen som finns i boken, men genom att skriva ner det känns det bra efter en dag då man kan se efter och inse att man faktiskt har gjort nåt, även om det känns som man bara burit på ett barn hela dagen eller varit ute i det vackra vädret.
Att man kan se tillbaka och säga till sig själv att det man har gjort är gott nog. Och vara stolt över att man gjort något.
Vissa dagar kanske jag bara orkar rings ett visst samtal, men det är då gott nog för mig den dagen och jag kan fortsätta på min lista en annan dag.
En vanlig dag kan se ut såhär.

20130107-132757.jpg

Ture

20130105-213313.jpg

Nu är Ture färdig.
En söt liten giraff ca 20 cm med rörliga armar.

Dagens inköp

Idag var jag på Kinna Garn och köpte lite garn. Det fanns så många olika färger att välja på, så jag hade verkligen beslutsångest innan jag gick till kassan.
Det blev 10 nystan med bambugarn, och 5 härvor i olika färger.
Jag har tur som har en man som tycker det är roligt att nysta garn, för det lär ju ta mer än hela kvällen att nysta upp 5 st 200 grams härvor.

Jag ser fram emot att få virka med dessa garner och om jag skulle vilja ha fler är det tur att det bara tar 20 minuter till Kinna Garn.

20130105-201133.jpg

En kopp te och en bra bok

En bra kväll avslutas med en kopp te i min nya mugg och en bra bok.

20130102-110342.jpg

Böcker i mängder

Här är böckerna jag fick i julklapp. Jag älskar att läsa och plöjer igenom ett antal varje år. Mitt mål är att läsa en bok i veckan,alltså 52 böcker på ett år, tror ni jag klara det?
Ska lägga upp alla böcker jag läser här, boktips kan man aldrig få för lite av.

20130101-102545.jpg