Monthly Archives: december 2012

Scrapdag i Göteborg

Idag var en härlig dag då vi ( jag och min syster) tidigt tog bilen till Göteborg för att scrappa, umgås och ta igen sen sist vi träffades med vårt gamla gäng då vi bodde där.
Det var så roligt och jag kände hur mycket jag saknade detta. Då vi bodde i Göteborg träffades vi ofta för att scrappa och prata. Jag har otaliga gånger sovit i hennes soffa då det blivit för sent för att åka hem.
Man behöver verkligen ladda sina batterier som småbarnsmamma och jag känner nu att de börjar fyllas på och att jag orkar ta tag i allt igen.
Vi bestämde att vi snart skulle träffas igen och då ta två dagar med övernattning, så att man verkligen hinner med allt.
Idag när vi satt hann jag bara med 4 sidor men ibland har man så trevligt att det är svårt att göra fler saker samtidigt.
Jag hade köpt in lite nya band tills idag som jag naturligtvis glömde av att jag köpt.

20121229-194958.jpg

Äntligen kan jag börja använda min nya kalender

Äntligen kan jag börja använda min nya kalender som jag haft hemma i flera veckor.
Fick tipset av en vän om personligalmanacka.se där man kunde göra sin egen kalender med bilder, eget innehåll, egna födelsedagar, bemärkelsedagar mm.
Jag blev helnöjd med den och jag har verkligen längtat att få öppna den och få ordning på min vardag igen.

20121227-105216.jpg

20121227-105327.jpg

En skön dag

En underbar juldag, Amanda sov till 10,det har aldrig hänt innan i vår familjs historia.(innan 7 brukar alla vara uppe oavsett när de somnade).
Vi åt en lugn frukost och sitter nu och bara tar det lugnt. Kim och Aron sitter och bygger lego, Wille hänger runt och väntar på att jag ska sluta skriva så vi kan spela spel. Amanda kollar på Pippi för första gången. Hon är helt fast i det vill jag lova. Hon fick Pippi och Lilla Gubben mjukdjur i julklapp som hon håller hårt i.
Hon är helt eld och lågor, vi kollar just nu på när Pippi är i godisaffären.
Snart ska vi iväg till mina föräldrar och äta julmiddag och bara ta det lugnt.

20121226-171912.jpg

Tacksam för sjukvården

Idag var jag på gynekologisk cellprovtagning och det är något som inte alltid är så trevligt, vilket gjort att jag skjutit upp det i flera månader, men tillslut tog jag mig i kragen och åkte dit.
När jag satt i väntrummet insåg jag att vilken tur att man tar regelbundna prov så man kan upptäcka cancer i tid om man nu skulle ha det.
Jag kände mig tacksam att jag bor i Sverige där detta prov ges till alla kvinnor för en billig peng. Hade jag bott i ett annat land så kanske jag inte hade kollat upp det. Men att få en kallelse med jämna mellanrum gör chansen större att man går dit.
Många klagar på den svenska sjukvården,men jag är tacksam för att den finns.