Monthly Archives: november 2012

En gigantisk fruktkorg

Förra veckan kom Kim hem med massa frukt och det resulterade i TVÅ gigantiska fruktkorgar. Tur att våra barn gillar frukt. När jag såg all frukt började jag o skratta och tänkte, hur ska vi klara av att äta upp allt detta innan det blir dåligt, men vi äter vidare och frossar i frukt.
Vi brukar inte ha riktigt såhär mycket frukt hemma så det är en fröjd för ögat att kunna ta fram de stora fruktskålarna emellanåt.
Tyvärr kan vi inte ha de framme som jag sulle vilja, för då skulle vi ha små bett i varje frukt och det skulle inte uppskattas av alla i familjen. Så jag har knött in dem i kylen och i skafferiet. Finns det något godare än en iskall söt apelsin när man är lite sugen. Ju närmare julen vi kommer, ju sötare blir apelsinerna och då kommer vi hamstra.

 

En gigantisk fruktkorg

En partisk mamma

Amanda är ett litet charmtroll och ja, man får vara partisk som mamma.
På den nedre bilden har hon ett märke som hon fått av att med hjälp av en liten komis rulla nerför yttertrappan. Men hon är lika söt för det.

En glad liten tjej

En somrig liten tjej

En partisk mamma

Amanda är ett litet charmtroll och ja, man får vara partisk som mamma.
På den nedre bilden har hon ett märke som hon fått av att med hjälp av en liten komis rulla nerför yttertrappan. Men hon är lika söt för det.

En glad liten tjej

En somrig liten tjej

Halloween i skolan

De skulle klä ut sig till något i skolan när det var Halloween och Aron ville vara mumie, inga problem tänkte jag och tänkte att det bara var att riva ett lakarn i remsor och sy ihop det på ett par byxor och en tröja. Det började bra med att min symaskin gick sönder, så jag fick sy allt för hand. Tack o lov att jag var förutseende och började tre dagar innan den skule vara färdig, tänk om jag kommit på detta kvällen innan, då hade varit katastrof.
Nåja, jag började att nåla och nåla och sy. Det var inte lätt att sy fast remsorna på ett par jeans för hand, men skam den som ger sig, blod svett och tårar och MÅNGA timmar senare var jag klar. Aron var jättenöjd och han tyckte att det var ok att jag inte hunnit göra en mask också, tack o lov. Vi målade ansiktet istället med vit ansiktsfärg och svart runt ögonen. Han tyckte han såg läskig ut och alla klasskompisarna tyckte också det. Aron sa att det bästa var att jag sytt dem på kläder så att de kunde ha dem i utklädningslådan och använda dem flera gånger.
Något jag lärt mig var att om det blir något liknande nästa år måste jag börja tidigare eller göra något enklare. Tur att det hinner gå ett år emellan, så man hinner glömma.

 

 

Mumie

 

 

En arg munie

Våra kisse har blivit stor (tjock)

Våra kisse har blivit fet, vi upptäckte att han bitit hål i hundfodret (nej, vi har inte köpt en hund ännu, men köpt in foder) och haft fri tillgång till hur mycket mat som helst under en period, samtidigt som han får kattmat, fri tillgång på möss och han tror han är en hund och äter våra matrester. trots avmaskning finns det ingen botten på den katten och vi har märkt detta på hans omfång.
Mr Scott, som han heter äter barnens kakor,godis, grönsaker ibland, allt han hittar. Tappar man något på golvet får man vara snabb om man ska hinna före och ta upp det. Underlig är han ibland, men världens mysigaste katt, helt orädd för barnens lekar och kan ligga och sova på mattan nedanför trappan medan pojkarna kastar bollar upp och ner för den. När vi går promenader följer han med och säger till när han tycker vi gått för långt bort. När jag hämtar och lämnar barnen sitter han vid bommen nere på gatan och väntar snällt på att jag ska komma tillbaka och om det tagit för lång tid får jag allt höra det när jag kommer. På nätterna vill  han helst ligga på mig och när jag vänder mig följer han smidigt med och byter bara ställning med så lite rörelse som möjligt.
Han är ett år och vi ser fram emot många mysiga år med honom.

Våran feta kisse

Att sova på konstiga ställen är hans specialitet och här har han hittat ett mjukdjur på golvet som han tänkte använda som sovplats.
Kanske inte det mest smidiga stället, men, men.

Smidig sovplats

Lite virkat

Kvällsvirkningen framför tv förtsätter.

 

Kokstopp

Morotskaka

Negerbollar

Ägg

Att ha ett monster hemma

Hemma hos oss bor det ett monster, jag har aldrig sett det,men jag vet att det finns där någonstans.Hur vet jag det kanske ni frågar, det ska jag berätta: för jag vet vad den äter! Favoritmaten är strumpor och den är så kräsen att den inte vill ha samma sort varje gång, vilket har resulterat i att resterna ser ut såhär.

Resterande strumpor

Jag har vänt uppochner på hela huset i jakt på att kanske kunna hitta ett par, men förgäves. Monstret har besegrat mig för tillfället, men jag ger inte upp.
Vad har ni för monster i era hem?

Avslappning på hemafton

På hemafton hade vi lite avslappning där vi lyssnade på klassisk musik och lade på gurka på ögonen för att riktigt kunna slappna av. Jag funderade på ansiktsmasker, men det får jag nog avvakta lite med.
Barnen tyckte att det var härlig,så det lär vi göra om fler gånger.

Avslappning

Så tokigt det kan bli

Härom dagen när jag stod i tvättstugan hörde jag Amanda säga :”Aj,nää, hela tiden och när hon kom till mig och visade
vad hon gjort, förstod jag  varför.

Aj

NÄÄ!

Hon hade satt i massa knappnålar i Charlie,  hennes gossedjurshund.
Amanda vill alltid känna på alla minanålar, hon tar upp en känner på den, säger aj, tar upp nästa osv.
Så tokigt det kan bli ibland.