Monthly Archives: november 2011

Semla och prinsessbakelse

Jag virkade en semla och en prinsesstårta till en vän som ville ge dem till sina syskonbarn.
Prinsessbakelsen är från boken ”Välkommen till virkligheten”, en underbar bok med många roliga mönster. Semlan är eget och lite tips från olika hemsidor som jag slog ihop till att det passade mig.
Jag hoppas att de blir nöjda.
”Florsockret” på semlan finns där, men är väldigt svagt.

En tidig julklapp

Hemafton med spel

I går på hemaftonen hade Aron lektion och han ville ha om sakramentet och jag blev så förvånad över vilka ord han använde när han förklarade för oss om symboliken av att vi tar sakramentet och varför vi tar det varje vecka. Man inser verkligen hur mycket de snappar upp fast man inte alltid tror det.

Vi övade sångerna inför Barnens medverkan på söndag, och sedan spelade vi spel och åt …..bollar. De ville spela steka ägg, ett spel som kan ta hur lång tid som helst, vi satt i 40 minuter innan vi var klara. Men vi hade en mysig stund tillsammans och han prata massor under den tiden.

 

Steka ägg och gott att äta till.

Hemafton

Förra veckan på hemafton skrev vi brev till min lillebror som är i London på mission. Båda pojkarna kan ju skriva, så de skriver sina egna brev till honom. Han har nu varit ute halva tiden och han stortrivs. Vi försöker skriva brev till honom på en hemafton i månaden och pojkarna tycker det är roligt att få berätta vad de gör och roliga saker som de har gjort. Wille som är 5 år får vi hjälpa ibland att bokstavera hur han ska skriva, men oftast klarar han det själv. Teddy har nog roligt ibland när han försöker uttyda vad som står, speciellt när Wille skriver som det låter.
Amanda ville också vara med, men hon bara förstör papperna för killarna, så hon fick läsa en bok istället.

 

Pojkarna skriver brev till Teddy

Hemafton med Lehis dröm

När jag badade Amanda för någon vecka sedaan och Kim kom in för att ta henna sa han bara till mig.
– Bli inte arg nu!
Vadå, tänkte jag, men när jag kom ut ivardagsrummet såg jag vad han menade. Pojkarna hade  tagit ett av mina nystan på 200 g = många meter och lindat garn i hela vårt hus, i trappan, i köket, i alla rum , i hallen, man kom inte fram någonstans utan att kliva eller krypa.

Barnen hade förberett leken till hemafton förklarade de . Jag log, men kände lite panik inombords över att det garn jag precis höll på att virka med nu var lindat i hela huset.Vi passade också på att som lektion prata om Lehis dröm och om ledstången.

Jag lägger bara ut en bild på hur det såg ut i trappan, men tänk er att det var likadant överallt, vi kunde inte sitta vid bordet och äta kvällsmat, för stolarna och bordet var inlindat.

 

Ledstången

Kulspel

William ville ha en äggkartong till att pyssla med. Han hämtade sina glitter färger som han hade fått sist jag var i Ullared. Han klippte och målade med alla möjliga färger. När det var färdigt var han väldigt nöjd. Jag frågade vad han skulle ha dem till och då sa han att han skulle ha dem till ett kulspel och att man kunde kasta papperstussar i dem.
Vi har nu glitter överallt där han ställer dem, men vad gör man inte för att ens barn sa få ha det kul och vara kreativa, Kim fick en av dem i födelsedagspresent.

 

William gör ett kulspel

 

Ett av de färdiga kulspelen.

Kavring

Gjorde kavring härom dagen och tänkte lägga ut receptet på nätet.

1½ l fil eller mjölk
6 dl mörk sirap ( jag tar oftast bara en flaska och det är då 5 dl)
2 kg rågsikt
3 tsk bakpulver
6 tsk bikarbonat

Blanda de torra ingredienserna.
Häll de i bunen med fil/mjölk och sirap.
Rör runt ordentligt.
Häll i smord och bröad långpanna.
Grädda 1 timme i 100 grader
1 timme 150 grader
15 minuter på eftervärme.

Supergott bröd

Amandas fluga

Vi har haft några flugor hemma ett tag och Amanda älskar dem. Det var faktiskt hennes första djur hon härmade. Ibland har det suttit en liten fluga bredvid henne när hon ska äta och hon är helförtjust över den.
Så jag tänkte att det är klart hon ska ha sin egen fluga, så jag virkade ihop en och hon tycker den är jätterolig.

 

Amandas favoritdjur