Monthly Archives: september 2011

Kan själv

Tänk vad tiden går fort. Det  var inte länge sedan jag låg på förlossningen och hon är nu redan 11 månader. Hon kryper omkring, går längs möbler och stå själv korta stunder. Hon har de senaste dagarna insett hur roligt man kan ha med en bil. Hon kryper omkring på nedervåningen med en bil i handen och är överlycklig över att de rullar och låter när hon kör dem på golvet.

Nu när Amanda börjar bli en stor tjej, vill hon naturligtvis göra saker på egen hand och hon älskar att äta själv, men då får man räkna med att det kan se ut såhär.

 

Kan själv

Tittade runt på lite bloggar häromdagen och hittade dessa askar och blev helt förälskad i dem och tänkte att de inte kunde vara så svåra att göra. De var jätte enkla att göra och de blev så söta. Dessvärre var beskrivningen på tyska och jag har inte läst ett ord tyska, men med hjälp av bilder lyckades jag klura ut hur man skulle göra. Tack o lov att de använder cm i Tyskland och inte tum eller nåt annat.Först gjorde jag den blåa asken och det pappret jag använde hade så mycket fibertrådar att den var svår att öppna och stänga. Så jag gjorde en till i brunt och rosa och den blev jättebra och jag är helnöjd med den.

 

Söta små askar

 

En söt rosa/brun ask

Roliga kylskåpsmagneter

Såg en rolig kylskåpsmagnet (grisen) på skapligt enkelt och tänkte att det inte kunde vara så svårt, så vi satt hela familjen med cernitlera och gjorde kylskåpsmagneter. Det var roligt. Jag har tagit kort på några som jag gjorde.

 

Kylskåpsmagneter med ben

En händelserik vecka

Förra veckan hade vi en händelserik vecka. Det började med att jag fick fruktansvärda smärtor i axeln och det blev bara värre, jag kunde inte inte röra armen tillslut och fingrarna domnade bort och var svullna. Jag hade sådana smärtor att jag grät och skrek . När jag på lördagskvällen fick hög feber, åkte jag in till akuten,. Min kära mamma körde mig och stannade med mig och höll mig sällskap. när jag efter mycket om och men, fick komma in konstaterade de att jag hade en kraftig inflammation i axeln och armbågen. Har fått starka mediciner med morfin i, men smärtorna avtar i styrka, och nu efter en vecka börjar de avta, men den vägrar ge med sig.

Mamma hjälpte mig med barnen på måndagen, eftersom jag inte kan köra bil eller byta blöja. Jag kan inte ens ta på mig kläder eller sätta upp håret, så  jag känner mig lite hjälplös. Efter att vi hämtat pojkarna åkte vi hem till henne. Mamma skulle cykla ut till hästarna och titta till dem och Aron ville åka med och fick åka på pakethållaren (med hjälm naturligtvis). Jag gick in för att lägga Amanda när telefonen ringer och mamma säger att Aron har nog brutit foten och att jag får skynda mig att komma med bilen. Jag kastade in Amanda i bilen och grät av smärta för att försöka få på henne bältet. Det värsta var att få in backen, eftersom jag inte kan röra armen och för att få in den ska man trycka och dra neråt samtidigt. Jag skrek en hel del innan jag var framme och hittade mamma som satt på vägen med Aron i famnen. Foten var helt sned och sår ända in till benen. Vi kom snabbt till sjukhuset (mamma körde) och vi fick komma in med en gång. Vi var på röntgen, där de konstaterade att det INTE var brutet, tack o lov, men att det var en skada som gjorde att musklerna och leden vred sig, där av den sneda foten. Vi fick lägga om såret och åka hem.
Aron har jätteont och bara gråter, å han får smärtstillande han också ,men utan morfin. Hankan inte stödja på foten, utan kryper omkring här hemma. Vi var på Vårdcentralen och la om såret varannan dag och vid den andra omläggningen tyckte jag att såret var lite rött, men sköterska sa att det kan bli så, men jag stod på mig, och sa att så såg det inte ut för två dagar sedan. Hon hämtade läkaren ch han kom in och det första han sa när han såg såren var ” Här behövs penicillin”. Det har blivit infekterat, så nu äter han mer medicin. På bilden har svullnaden gått ner och tårna ser ut som tår. Han kan här stödja lite på foten.
Han fick vara hemma hela veckan, eftersom han inte kan gå och det är långt att hoppa på ett ben till  matsalen. Idag var första dagen och han var såå lycklig.
Snacka om händelserik vecka.

 

En skadad fot

Röntgenbild

En liten kanin

Satt en kväll och funderade på vad jag skulle virka, kom på att jag skulle virka nåt till Amanda och använda mig av mina nya säkerhetsögon. Jag bestämde mig för att jag skulle göra en liten kanin. Hade kvar lite rosa garn från Sackyboyen som jag tog.
Jag utgick från ett mönster från Crotcheta, men ändrade det en del, så att den passade mig, den fick mycket längre öron, eftersom det är öronen Amanda tycker om med mjukdjur.
Blev jättenöjd med den, benen går att röra. Nosen skulle dock varit mer trekantig, garnet var för tjockt, men hon tycker om den ändå. Hon tycker den är jätterolig. Tänkte hon kan ha med sig den när man ska ut och hon ska sova, så behöver hon inte ta med sig Charlie, hennes mjukdjurshund, som hon måste ha för att somna, hon måste hålla i ett öra för att kunna sova. När man lägger ner henne, sträcker hon ut handen och då måste Charlie ligga där, annars blir det kaos. Ute nu kan hon ha med sig kaninen, som måste få ett namn, den är lite mindre och inte hela världen om hon tappar bort, då är det bara att göra en ny.

Amandas kanin

Syskondjur

Nu var de klara. 25 syskondjur klara att skickas iväg.

Det har varit jättekul att göra dem, lite pillrigt ibland, men nu är de färdiga.
De får åka tillsammans med mina hjärtekatter.
Hoppas barnen blir glada som får dem.

 

Syskondjur

Kokostoppar

Kokkostoppar

 

Kokostoppar  ca 20 st

25 g smält smör
1 ägg
1 dl socker
3 dl kokos
smör och mjöl till plåten

Smält smöret, låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i smöret i kokossmeten.
Låt smeten svälla en stund.
Smörj plåten och strö på lite mjöl. (EJ bakplåtspapper, då fastnar de)
Klicka ut smeten på plåten.

175 grader i 10-12 minuter.

 

Min farmor gjorde alltid dessa till mig när jag var liten och fyllde år.
De var mina favoritkakor.

Underbara havreflarn

 

Havreflarn  ca 40 st

3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl sirap
150 g smält smör
½ dl grädde eller mjölk
1½ dl mjöl
½ tsk bakpulver

Blanda alla ingredienser och lägg ut TESKEDSSTORA klickar på plåten med bakplåtspapper.
Stora mellanrum.

175 grader i 8 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.

Låt dem svalna innan de lossas.