Monthly Archives: augusti 2011

Vårt bibliotek är färdigt!

Hurra, vårt bibliotek är äntligen färdigt, vi har fixat med det under hela Kims semester, så oss var det inte hela världen att det regnade nästan varje dag under 4 veckor. Vi är så nöjda med det och sitter och njuter varje kväll i det, dricker lite te, läser en bra bok eller bara sitter och tittar in i ”brasan”. Det är som en oas för oss, där vi kan återhämta oss och få energi.

 

Vårt älskade bibliotek.

Biblioteket på kvällen

Heldag i Göteborg

I tisdags hade vi en heldag i Göteborg. Vi började med att åka till Aeroseum, där barnen (och vuxna) fick prova att sitta i militärhelikoptrar och militärflygplan och andra tillbehör. Barnen tyckte det var häftigt, men jag tror nog att Kim var den som uppskattade det mest, han blev som en liten pojke på nytt och ögonen lyste på honom när han klättrade upp i de olika flygplanen.Pojkarna blev upphissade i räddnings vinschar och Wille kastade kängor i hinkar. De hade tagit ur motorn på ett plan där barnen nu kunde krypa fram och tillbaka.

 

Pojkarna provar en helikopter

Wille kollar in en bandvagn

 

När vi kom ut från Aeroseum åskade och blixtrade och regnet öste ner, men vi hade bestämt oss för att vi skulle till Liseberg, så det fick regna på hur mycket det ville, vi hade med regnkläder. Vi tog en avstickare till McDonalds och fyllde på våra magar. När vi sedan parkerade vid Liseberg, upphörde det att regna, men vi tog med regnkläderna för säkerhets skull.
Väl inne, köpte vi åkpass till barnen och de började att åka, köerna var tack o lov inte så långa, utan på de flesta sakerna kunde de bara springa runt eller ibland vänta en omgång innan de kunde åka igen. Många saker ville de åka gång efter gång, slänggungan och jukebox var nog favoriterna. Det dumma var att det var svårt att få dem på bild, eftersom de svischade förbi så fort, och om de var nära, hade de alltid ryggen till, visst är det typiskt. Vi tog bara paus för att äta sockervadd och dricka lite, för solen sken och det var ganska varmt. Vi hade sagt till killarna att vi stannade så länge som de ville.
Det roliga var att när vi kom in, så vi reklam att Erik Saade skulle sjunga där på kvällen och det var verkligen pricken över i, eftersom han är barnens stora idol(Manboy och I will be popular sjungs dygnet runt hemma), så vi stod där i folkhopen och barnen sjöng med och rockade loss när han sjöng. De var så glada att ha fått se honom på riktigt.
Innan vi skulle åka hem, spelade jag på ett kexchokladhjul och VANN, stjärnvinst, Barnen blev eld och lågor när de såg mig, men Kim bara skrattade, för vi hade tidigare sagt att man vinner ju aldrig, men tji fick vi. Tur att det var i slutet vi spelade, för de är ganska otympliga att bära runt på.
Amanda sov dock inte på hela dagen och hon hade knappt ätit nåt heller, så när klockan var 21.30 sa vi till killarna att vi var tvungna att åka hem, för Amanda behövde sova. De var lite putta på oss, eftersom vi hade lovat att de skulle få stanna ur länge de ville, men efter 8 timmar där, tyckte vi att det var dags att börja resan hem. Vi hade inte trott att de skulle orka springa runt så länge, men de hade en underbar dag.

 

Sockervadd, ett måste på Liseberg.

Ett försök att få med dem på bild.

Slänggungan. Wille är helt oberörd av att det går runt. Han sitter och funderar.

Barnen cyklar i en helikopter.

Wille lyssnar på Erik Saade

Ny tävling

Håller tummarna! Är med i en tävling, där jag kan vinna detta.

http://frualbertssons.blogspot.com/2011/07/utlottning-av-punto-shine-och.html

 

 

 

Är även med i en tävling på http://virkalitenkaka.blogspot.com.

Mitt hemliga projekt

De tyger som jag visade för ett tag sedan har nu äntligen tagit form och blivit syskondjur som ska skickas med Hjärtekatterna. Det var lite pillrigt, och jag hade aldrig gjort något sådant innan, så det var kul. Vi var på Ikea och köpte kuddar till fyllning och en kudde räckte till 13 mjukdjur, så jag har fyllning till många fler.
Jag såg att det nu  har kommit in över 600 katter, men inte så många syskondjur, så jag kände att jag skulle lägga lite mer energi på det, istället för katt nummer 3. Jag ska försöka göra några fler innan jag kör iväg med lådan till Göteborg.
Några är jag riktigt nöjd med, som de tre monsterna längst fram, de var roliga och lätta att göra, så det lär ju bli fler såna, så får jag hoppas att barnen tycker om monster.

 

Lite syskondjur