Monthly Archives: maj 2011

Nu är den färdig

Nu är den lilla humlan färdig.

Färdig humla

Shoppa loss

Jag och mamma och lillasyster var på Kinnagarn idag och shoppade loss. De ville köpa garn till att virka Hjärtekatter och jag behövde fylla på mina ”förråd”. Det är alltid bra att ha massa garn, ifall man kommer på något som man vill göra. Jag kan verkligen rekommendera Kinnagarn, mycket billigare än i affärerna och de har ju lagerutförsäljning, så man kan fynda massa. De har sååå mycket garn och från de flesta så man kan gå där väldigt länge och bara titta på vad de har. Tur att man bor nära så det bara är att åka 20 minuter. Kommer åka dit med jämna mellanrum..

Det blev en hel del, men för en otroligt billig peng. Jag köpte en påse med restgarner och den kostade nästan inget och jag fick garn för flera hundra kronor. Massor med Bambugarn, ska bli spännande att virka med dem.

Massa garn för billig peng!

Humla

Min lillasyster har tänkt att hon ska prova att virka och hon skulle vilja göra en liten humla, så vi har letat runt på nätet efter mönstret på en sådan. Jag hittade ett som jag håller på med. Tänkte att det kan vara ganska bra att ha gjort en, så vi kan se hur den ska se ut. Själv har jag ju bara virkat i 4 månader, så jag är också nybörjare, men vi kan nog slå våra kloka skallar i hop och göra små humlor. Blir nog klar med den idag, så då tänkte jag lägga ut en bild på den.  Så här långt har jag kommit nu.

Början på en humla

 

 

Syjunta

I torsdags var det dags för syjunta igen och den här gången tänkte jag att jag skulle ge mig på att göra engelsk konfekt. Min mamma hade köpt massa små garnnystan just till det, så glad i hågen åkte jag iväg. Hade i tanken att jag nog skulle hinna göra massor under kvällen, men tji fick jag. Så pillrigt det var, det gällde verkligen att hålla tungan rätt i mun och jag fick ta upp det flera gånger innan jag fick ihop en gul ”kokosgodis”. Det var inte så lätt som jag trodde, men jag får inte ge mig. Det ska bli en skål med ,som pappa ska få som han kan ha på jobbet och läska sina kollegor. Engelsk konfekt är hans favoritgodis.

Tävling

En tävling, där du kan vinna söta tyger.

http://lykkeligmedfarge.blogspot.com

Tävling

En norsk tävling där man kan vinna söta tyger till barnen.

Fick tyvärr inte med bilden så gå in och titta själv. Var med du också!

http://sonjafraasunnfjord.blogspot.com

Tävling

Ännu en tävling som jag är med i och som alltid hoppas man på att vinna. 🙂

http://deotaligaprojekten.blogspot.com

Tävling

Prova lyckan du också.

 

Tävling

Vill du vara med och tävla om detta?

Gå då in på denna adress och var med också.

http://belindasmamma.blogspot.com

Tävling

Tävling

Är med i en tävling, där de lottar ut ullgarn. Ve, vet, man kanske har tur för en gång skull:)

Tävling

http://paristickor.blogspot.com/

 

Var med och tävla du också!

Tävling

Är med i en tävling där man kan vinna garn och choklad, underbar kombination.

Tävling

 

http://tassarochstickor.blogspot.com/

 

Gå in på hennes blogg och var med du också

Hjärtekatten Lady

Hjärtekatten Lady

Äntligen är hon på väg till Göteborg.Hon har suttit i vår hall en tag och längtat att få resa. Hon har fått namnet Lady efter vår kattunge, som fick lämna oss för tidigt. Det vita på tassarna ska vara olika långt, precis som på Lady. Jag hoppas att hon kommer glädja något barn och snart få bo hos en pojke eller flicka som kommer ta väl hand om henne och där hon får sova i en varm och mjuk säng.

 

Jag håller på med en till katt som jag hoppas ska bli klar de närmsta dagarna.Passa på att virka en du också, det är inte svårt, men lite pillrigt med de smala tassarna.. Barnen kommer älska dem och tänk vad skönt att ha någon att krama när det är jobbigt eller gör ont. Läs gärna deras hemsida, där du kan få mer information.