Min resa

Nyår

På nyår träffade vi en annan familj och åkte skridskor. Det fanns en spolad fotbollsplan i närheten och vi hade det roligt, även ett snöbollskrig hann vi med.
När alla var nöjda åkte vi hem till oss och bakade pizza och kladdkaka.
Vi satt och pratade och umgicks medan barnen lekte och hade kul.
De åkte hem på kvällen då några barn skulle sova.

Vi började då med nyårsmiddagen som vi avnjöt tillsammans senare under kvällen. Som vanligt grillade vi! En god tradition.
Det blev en trerätters middag.
Förrätt: tomat med basilika och mozzarella .
Huvudrätt: hasselbackspotatis, fläskfilé och kryddsmör.
Efterrätt: oreo och kolapaj

Gott var det och vi spelade spel, pratade om utmaningar och mål under 2015. Smällde raketer, skickade iväg rislyktor och såg på Grevinnan och betjänten hanns också med under kvällen.

Ibland är det skönt att vara själva på nyår. Att bara få vara och inte ha massa krav på att vara pigg och glad.
Vi däckade snabbt efter tolvslaget, men vaknade vid 2 av att killarna fortfarande höll låda på övervåningen.

En lugn och härlig avslutning på året och jag välkomnar det nya året .

IMG_0998.JPG

IMG_1010.JPG

IMG_0990.JPG

Fortfarande på väg

Jag är fortfarande på min resa och jag börjar se resultat.
-10kg
-6 cm i midjan

Nu tar jag nya tag och försöker komma igång med mera träning.
Var ute och joggade i förrgår och hjälp vilken träningsvärk i höfterna efter det, så idag blir det cirkelträning istället så att benen får ta det lite lugnt tills imorgon.
Tänk att jag är en tredjedel på väg!
Allt är bättre än inget eller hur?
Tack alla som hejar på mig!

Ett steg på min resa

För ett tag sedan började jag med en 30 dagars kur/diet och jag kände mig verkligen jättepeppad att testa den för att se om det fungerade och hur min kropp svarade på den.
Ibörjan kändes det jobbigt och jag tyckte att jag gjorde inget annat än att äta. Jag äter varannan timme, små mål men ofta.
Det går bra tycker jag och jag tycker inte att det är jobbigt med att laga mat eller baka till övriga familjen.(dock inte min största svaghet-negerbollar)
Ibland får man tycka att man är duktig och nu är jag osvensk och säger det: jag är jätteduktig och jag är stolt över mig själv.

20130417-184926.jpg

En supergod smoothie

Dagens drink ser betydligt godare ut eller hur?
Ibland är det så gott att bara sitta och mysa framför tvn med en stor smoothie. Jag tycker om att få milkshake konsistens och lite krämigare, det tar då lite längre tid att dricka.

Dagens ingredienser
En frusen banan
En näve frusna jordgubbar
En halv avokado
Två dl multivitaminjuice
Lite linfrön

20130121-124620.jpg

Dagens frukost

Dagens drink tog jag bild på och det är tur den smakar bättre än den ser ut.
Jag hade i groddat vete, avokado, apelsinjuice, linfrön och bladspenat.

20130110-113606.jpg

Smoothie

Dagens smoothie eller drink som vi säger här hemma innehöll detta
1 avokado
2 dl apelsinsaft
1 tsk linfrön
1 msk kokos
1 skiva färsk ananas
Bladspenat
1 dl mjölk pga av att det blev för tjockt

Först tänkte jag ta kort på den men den såg inte så aptitlig ut, snarare nåt man fått upp.

Barnen tycker om att göra och dricka dessa drycker och jag anser att de mättar mer än bara ett glas mjölk och en smörgås till frukost. Nu äter de smörgås och drink, inte varje dag för dem, men ibland så. Kul att kunna variera.

Igår innehöll drinken:
Frusen banan
Frysta jordgubbar
Mjölk
Apelsinjuice
Kokos
Havregryn
Ananas

Mycket omtyckt av barnen, jag ska försöka få ner lite mer groddat i. Måste bara starta nya groddar, men jag tror att det kan bli gott och ännu mer nyttigt.

Resan går framåt

Min resa går framåt eller neråt kanske jag ska säga. Än så länge är det 5 kg och 5 cm midjemått som försvunnit. Trots semester och lite slarvande går det neråt (sakta), men det känns jättebra, speciellt när man vet att man har slarvat lite, av lathet och semestermys oh att det inte är plus på vågen.

Jag kämpar vidare mot mitt mål och har införskaffat lite roliga träningsredskap som förhoppningsvis ska motivera mig de stunder då det går lite trögt.

Det ska faktiskt bli skönt om en vecka då Kim börjar jobba och barnen börjar skolan och jag kan få tillbaka mina rutiner, där det är lättare att lägga in träningstider.

Min resa börjar här och nu

Min resa börjar här och nu eller den började snarare igår. Jag ska gå ner i vikt och jag vet  att det kommer bli en lång och tuff väg att gå, det kommer vara både svårt, jobbigt, men också härligt att kunna se resultatet på vågen. Jag kommer inte avslöja min startvikt, men naturligtvis mina delmål och slutligen mitt mål som är – 30 kg. Vi får väl se hur det går och jag ska försöka dela med mig av glimtar från min resa.

Jag vet att det kommer bli svårt och att jag kommer tvivla på mig själv många gånger och vilja hoppa av tåget, men jag vet att det finns många i min omgivning som kommer finnas där och stötta mig när jag behöver det.

Det finns en underbar berättelse som jag ska försöka leta fram och lägga ut här som heter ”THE RACE” och handlar om en tävling, där en pojke deltar och hans stolta pappa ser på och hejar. Under loppets gång snubblar pojken många gånger och han känner att han vill lägga av flera gånger, men då hör han en röst som säger, get up and finnish the race. Hans pappa hjälper honom igenom loppet och varje gång han faller, reser han sig på nytt och fullföljer loppet.

Jag hoppas att min resa blir på samma sätt, att de gånger jag faller, att det finns någon röst som peppar mig att resa mig igen och fullfölja det jag påbörjat. Att när jag vill sluta att det finns någon där som kan gå med mig en bit och hjälpa mig att bära min börda. Jag har bestämt mig att göra denhär resan och jag vet att jag kommer att lyckas.

Önska mig lycka till!