Vårt hem

Finns det hjärterum.

Finns det hjärterum finns det stjärterum.

Mitt nya pysselrum är på en del av vinden. Vi minimaliserade bort endel och inredde ena halvan med ett skrivbord, hyllor och mina lådor. 

Jag känner mig jättenöjd över detta upplägget och jag har äntligen fått tillbaka min kreativa hörna. 

Här är en bild där jag håller på att scrappa, därav  allt stök. Jag blir så glad av att sortera och fixa här inne och att ibland bara kunna stänga dörren om mig och bara vara. 

Kylskåpet

Kim läste en artikel om hur ofta man har fel ordning i kylskåpen hemma, vilket medför att hållbarheten minskar.

 Mjölkprodukter har man oftast längre upp där det är varmt och frukt och grönsaker längst ner där det är kallare- detta är fel.

Vi ändrade ordningen så att mjölkprodukter är längst ner och frukt och grönsaker längst upp. Det tog ett tag att lära sig den nya ordningen, men jag börjar gilla den och jag tycker att maten håller längre.

  

Min julgran

December 2014

Jag älskar min julgran!
Jag kan sitta i flera timmar och bara beundra den och drömma mig bort.
För mig börjar julen när granen är uppe.
I år kom den upp till 1:a advent!
Man vill ju njuta av den länge.

IMG_0727.JPG

Pysselrummet

Ofta när man tittar runt på bloggar och ser hur andras pysselhörnor är,ser man hur fint alla har det.
Men handen på hjärtat,ser det alltid så fint ut?
Mitt pysselrum är oftast kaos, eftersom jag alltid håller på med något pyssel och då åker mycket fram.
Sen älskar jag att städa och få ordning i rummet efteråt(läs lång tid efteråt)
Jag vill ha ordning och reda på mina saker, behöver jag tex min skärmaskin ska den ligga till höger bakom mig, på tredje hyllan och ligger den inte där, blir jag irriterad över att lägga tid på att behöva leta efter den.
Att komma på bättre system är något jag alltid strävar efter, vissa delar i rummet är fortfarande ”under uppbyggnad”.
Eftersom jag är dammallergiker är det viktigt att speciellt alla tyger ligger undanskuffade och i lådor, tyvärr får inte alla plats just nu, men nya lådor är på inkommande.
Såhär såg det ut när jag skulle göra kort för ett tag sedan.

20130513-125143.jpg

Att ha ett monster hemma

Hemma hos oss bor det ett monster, jag har aldrig sett det,men jag vet att det finns där någonstans.Hur vet jag det kanske ni frågar, det ska jag berätta: för jag vet vad den äter! Favoritmaten är strumpor och den är så kräsen att den inte vill ha samma sort varje gång, vilket har resulterat i att resterna ser ut såhär.

Resterande strumpor

Jag har vänt uppochner på hela huset i jakt på att kanske kunna hitta ett par, men förgäves. Monstret har besegrat mig för tillfället, men jag ger inte upp.
Vad har ni för monster i era hem?

Vår alldeles egna husspindel

Häromdagen när jag gick in i badrummet gjorde jag den här upptäckten i handfatet.
Vi har en alldeles egen husspindel.
Den kommer och går som den vill och om den håller sig till den här storleken kan den få bo kvar.
Fördelen med att man har en spindel i badrummet är att det inte finns fukt eller mögel, för då hade den flyttat för långe sedan. Så den är så välkommen att bo där.

 

Vår egen husspindel

Ett nytt projekt

I Arons rum finns det en kortsida som är helt vit och tråkigt och vi har haft svårt för att veta vad vi ska göra med den. Aron älskar att leka skola och i alla klassrum finns det ju en världskarta, så aha tänkte jag det är klart att han ska ha en sådan i sitt ”klassrum”. Vi letade runt i olika affärer men hittade ingen som jag tyckte var bra så jag bestämde mig för att göra en egen.
Jag har funderat och tänkt i flera veckor men inte vågat ta tag i det, eftersom bild var ett av mina sämsta ämnen i skolan. Så jag har gått där och stirrat på den tomma vita väggen. Tänk så feg man kan vara för en vit vägg.
Igår tänkte jag att det får bära eller brista, i värsta fall så kan jag bara måla över det med vit färg igen, så jag satte mig ner och började planera för väggen och många många timmars förberedelse senare har det hunnit bli såhär. Mycket är gjort på fri hand, så titta inte på alla detaljer eller på propositioner,  en del var jag tvungen att ändra på för att det skulle stämma. Är nöjd med det jag har gjort hittills, sen ska det bara färgas på något sätt, kanske ska jag rita ut de vanligaste länderna och skriva namn, vi får se.
Jag har tagit det första steget, eller penndragen.

 

 

Mitt nya projekt

Vårt bibliotek är färdigt!

Hurra, vårt bibliotek är äntligen färdigt, vi har fixat med det under hela Kims semester, så oss var det inte hela världen att det regnade nästan varje dag under 4 veckor. Vi är så nöjda med det och sitter och njuter varje kväll i det, dricker lite te, läser en bra bok eller bara sitter och tittar in i ”brasan”. Det är som en oas för oss, där vi kan återhämta oss och få energi.

 

Vårt älskade bibliotek.

Biblioteket på kvällen