Utklädningskläder

Halloweenmask

Wille skulle på en Halloweenfest och var ledsen över att vi inte köpt några coola dräkter till honom.
Jag sa att jag skulle fixa honom på ett bra sätt och att det skulle bli jättehäftigt.
Sagt och gjort.
Det tog 1 timme att göra hans utstyrsel och man kan väl säga att han blev mer än nöjd och gjorde stor succé på festen.
Som mamma var jag jättestolt över mig själv, eftersom det var första gången jag gjorde nåt sådant.

IMG_0269.JPG

Hur jag gick tillväga?
Först så fick han tvätta sig så att huden var ren. Sedan tog jag vanligt skollim och limmade ögonbrynet i flera omgångar, för att få en slätare yta att jobba med.

IMG_0259.JPG

Sedan lade jag på ett lager hobbylim med en makeupsvamp och på det lade jag bitar av toapapper.

IMG_0261.JPG

Efter det började jag att färga pappen med kajalpenna för att göra skuggor och kanter.
På det lade jag på puder i olika nyanser.
På det tog jag rouge och även ansiktsmaskfärg som jag duttade på med svampen.
Rött läppstift och ett lager puder fick bli ett yttersta lager.
Runt ögat tog jag rött och puder.
Även på andra sidan av ansiktet duttade jag på svart ansiktsfärg som jag strök ut för att få en sotig effekt.
Även de ställen där den brända och trasiga tröjan hade hål sotade jag.

IMG_0262.JPG

IMG_0268.JPG

IMG_0267.JPG

IMG_0269-0.JPG

IMG_0271.JPG

Prinsessa för en dag

Förra helgen var Amanda på kalas för första gången och naturligtvis ett prinsesskalas, vilket jag kom på kvällen innan.
Med två pojkar har vi masa utklädningskläder, men inget som passar på ett prinsesskalas( om man inte räknar med drakdräkten)
Så det var bara att sätta sig ner och försöka få till något för henne att ha på sig. Det enda tyg jag hade hemma som passade för ändamålet var grönt, men i sådana här lägen kan man inte vara kräsen.
För att vara första gången att sy något liknande blev jag nöjd och Amanda vad tyckte hon?
Jag kan väl säga såhär; hon vägrade ta av sig den efter kalaset utan sov med den på.
Ett gott betyg för den tycker jag och det lär bli fler med tiden i andra färger än grönt.
Hon blev mer som en älva, eftersom kronan jag fick ihop i sista stund inte dög för henne, utan åkte av i bilen på väg till kalaset.

20130621-224121.jpg

Halloween i skolan

De skulle klä ut sig till något i skolan när det var Halloween och Aron ville vara mumie, inga problem tänkte jag och tänkte att det bara var att riva ett lakarn i remsor och sy ihop det på ett par byxor och en tröja. Det började bra med att min symaskin gick sönder, så jag fick sy allt för hand. Tack o lov att jag var förutseende och började tre dagar innan den skule vara färdig, tänk om jag kommit på detta kvällen innan, då hade varit katastrof.
Nåja, jag började att nåla och nåla och sy. Det var inte lätt att sy fast remsorna på ett par jeans för hand, men skam den som ger sig, blod svett och tårar och MÅNGA timmar senare var jag klar. Aron var jättenöjd och han tyckte att det var ok att jag inte hunnit göra en mask också, tack o lov. Vi målade ansiktet istället med vit ansiktsfärg och svart runt ögonen. Han tyckte han såg läskig ut och alla klasskompisarna tyckte också det. Aron sa att det bästa var att jag sytt dem på kläder så att de kunde ha dem i utklädningslådan och använda dem flera gånger.
Något jag lärt mig var att om det blir något liknande nästa år måste jag börja tidigare eller göra något enklare. Tur att det hinner gå ett år emellan, så man hinner glömma.

 

 

Mumie

 

 

En arg munie

Pirater

William kom för ett tag sedan och frågade om jag kunde sy lite utklädningskläder till dagis, för de hade inga alls. Självklart sa jag och tittade i mina gömmor. Det var roligt att sy dem, dock valde jag i början ett tunt och envist tyg att sy i som bara fastnade hela tiden, men det är mjukt och skönt att leka i, så med lite blod, mycket svett och inga tårar kämpade jag mig igenom mitt löfte. De första superhjältemantlarna var klara och sedan rullade det på. När alla var färdiga, slog vi in dem i ett jättestort paket och tog med till dagis. De blev eld och lågor över att få dem och alla sprang runt och lekte med dem.
Alla kläderna har kardborreband och går upp ifall de skulle fastna. För att de skulle hålla bättre strök jag på Vlisselin i de delar där jag skulle klippa, kanske inte lika snyggt, men det håller längre.
Det är tacksamt att sy till barn, de bryr sig inte om ifall nått blir snett, så länge de kan leka med dem. När jag ändå höll på blev det lite extra julklappar till barnens små kusiner som precis kommit på hur roligt det är att klä ut sig.
Jag tänkte sy upp lite kläder så att när Amanda är i den åldern att de vill klä ut sig, är det bara att ta fram ur gömmorna.

 

Skeoo o hoj, en pirat

En skeppsbruten pirat

Midsommarflickor

Lite kläder till midsommar. En tunn sommarklänning i ljusblått tyg och en långkjol att svänga runt i dansen med. Blomsterkransarna är gjorda i grönt tyg och filtblommor som jag klippt ut.

 

Midsommarklänning

Långkjol till midsommar

Blomsterkrans

Indian

En indian utstyrsel

 

En liten indian

Kung och drottning

Här har jag gjort mantel och krona till en drottning och en kung. Mönstret på ryggen ska föreställa deras kronor. Den leopardmönstrade kanten på båda gör att de hör ihop. ( Barnen brydde sig dock inte, utan det blev superhjältemantlar det också)

 

 

 

En drottnings tiara

En färgglad kungamantel

En krona av guld

En mantel värdig en drottning

En rosa liten balettkjol

Balettkjol

 

 

 

 

 

 

Superhjältar

Några bilder på mantlar och ögonmasker

En superhjälte med drake på ryggen

Mantel med blixtrar

Mantel med kors