Barnpyssel

Kulspel

William ville ha en äggkartong till att pyssla med. Han hämtade sina glitter färger som han hade fått sist jag var i Ullared. Han klippte och målade med alla möjliga färger. När det var färdigt var han väldigt nöjd. Jag frågade vad han skulle ha dem till och då sa han att han skulle ha dem till ett kulspel och att man kunde kasta papperstussar i dem.
Vi har nu glitter överallt där han ställer dem, men vad gör man inte för att ens barn sa få ha det kul och vara kreativa, Kim fick en av dem i födelsedagspresent.

 

William gör ett kulspel

 

Ett av de färdiga kulspelen.

Sifferknappar

Jag och Aron satt och målade träknappar som vi sedan skrev siffror på. De kan vara bra att ha när man ska lär sig räkna eller se olika mönster, typ var tredje siffra saknas eller alla jämna siffror. De är även målade på baksidan och där har jag också gjort tiotal upp till 100. Aron leker mycket skola och kan då använda dem för att lära lillebror att räkna. Ett enkelt pyssel man kan gör med barnen.

Sifferknappar

Blandade presenter

Bollen som ni ser i fönstret är inte i sina bästa dagar, jag råkade förflytta den i en påse som min son råkade ramla över, så den är lite tilltryckt, men den var jättebra i början. Jag hade tänkt att göra fler i andra färger, vit med glitter eller bara röda och ha i stora krukor i fönstret under jul. De är jättelätta att göra, men man ska helst vara två, det bli ganska kladdigt, så det enklaste är om en håller och en snurrar. Även denna finns beskrivning på skapligtenkelt.se. En rolig sak att ge bort.
En liten present påse är enkelt att göra och tar bara några minuter, man kan använda A4 papper , tapet, presentpapper eller större papper, det mesta fungerar. Mönster finns på Skapligtenkelt.se , de är lätta att förstå och resultatet blir bra. Ge bort en liten present i en egengjord påse.
Alla barn tycker om ärtpåsar, och det är enkelt att göra dem. Jag sydde dem i storlekarna 13*13 och kunde då göra 6 st på ett paket ärtor. Man kan inte ha för många ärtpåsar, barnen kastar dem omkring och kompisarna kan låna. På skapligtenkelt.se finns en lång lista på olika övningar barnen kan göra med sina ärtpåsar, skriv av dem och ge bort dem tillsammans med ett gäng ärtpåsar. Innan jag hann ta detta kort gavs flera bort till bekanta, så det var fler innan och det lär bli fler. Amanda tycker de ät jätteroliga och kastar omkring dem.

Boll i fönster eller i kruka

En söt liten påse

Några ärtpåsar

Bokmärken

Jag älskar att läsa böcker och har ofta stött på problemet att jag måste lägga undan boken och hittar inget att lägga mellan sidorna för att komma ihåg vart jag är ( Att göra hundöron i böcker är förbjudet i mitt bibliotek) Säkert finns många med samma problem.
Jag gjorde några olika bokmärken som man kan ge bort till någon som läser, vilket borde vara de flesta.
Ormen är min favorit och ska vara med mina böcker, de andra ska jag ge bort.
Ormen är målad på ett mönstrat papper och sedan har jag klippt i dubbelt mönstrat papper, det viktigaste är spiralen så att den går att fästa på en sida, gör en tunga och limma fast mellan papperna och klipp ut ögon. Denna ide är från Skapligtenkelt.se, en underbar sida med mycket ideer till enkelt pyssel.
Bokmärket längst ut och i mitten har magnet på sig så att den sitter fast på sidan.
Längst till vänster är det ett mönstrat papper som är fastlimmat på ett tjockare papper och med en bit band längst ner.
Jag testade att bara göra en spiral, och det fungerade, men jag tror att den ska vara lite längre, så att den inte riskerar att ramla ur boken om någon stöter till den.

Låt fantasin flöda.

Roliga kylskåpsmagneter

Såg en rolig kylskåpsmagnet (grisen) på skapligt enkelt och tänkte att det inte kunde vara så svårt, så vi satt hela familjen med cernitlera och gjorde kylskåpsmagneter. Det var roligt. Jag har tagit kort på några som jag gjorde.

 

Kylskåpsmagneter med ben