GOTD

Många av er kanske undrar vad GOTD är? Det står för Grej Of The Day. Det är korta mikrolektioner som man har för att öka elevernas allmänbildning men också för att förstå att mycket hänger ihop. De brukar vara ca 10 minuter långa. Jag använder mig oftast utav en Power Point med korta stödord som eleverna kan titta på medan jag läser en längre text. Eleverna har en bok som de skriver ner lite av det som de lärt sig. Många vill även måla en bild till. Eleverna tycker att det är spännande och de pratar och berättar gärna om dem för andra elever. Jag har en stor världskarta där jag sätter upp bilder på de olika GOTD som jag har haft. Varannan månad ungefär gör jag en Kahoot så att eleverna får repetera sina kunskaper. I slutet av varje läsår får eleverna välja varsin bild som de får berätta för de andra om.

Ibland använder jag andras GOTD som redan finns och ibland gör jag egna. Min favoritsida som jag använder mig utav är Ullis skolsida. Titta gärna in där och ta del av hennes material.

Jag kommer lägga upp mina egna här där ni är välkomna att använda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...